Muğla Arıcılık Birliği ve tam 28 sanatçı, geçtiğimiz yaz ülkemizde yaşanan orman yangınlarından zarar gören arıların, ekosistemdeki varlıklarının devam edebilmesi için 10.080 arının NFT‘sini oluşturdu.
Türkiye’nin İlk Multidisipliner Sanat Koleksiyonu
Geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan orman yangınları sonucunda canlı ekosistemi oldukça büyük zararlar gördü. Bu yangınlar sonucunda en çok etkilenen canlı arılar oldu.
Muğla Belediyesi ve 28 sanatçı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan arılara ve çam balı üretimine yeniden hayat verebilmek için Le Petit Marseillais, National Geographic Türkiye Dergisi iş birliğiyle ‘’Beeing Hope – Arılara Umut Ol’’ isimli büyük bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.
Bu proje, farklı alanlardan 28 sanatçının dijital eserlerinden oluşan NFT koleksiyonu ile hayata geçirilirken, Türkiye’de mültidisipliner bir yaklaşımla oluşturulan ilk sanat koleksiyon olma özelliğine sahip oldu.
Akdeniz ve Ege Bölgelerinde yaşanan kuraklık ve yangınlar sebebiyle Türkiye’ye özgü en büyük kültürel ve ekonomik değerlerden biri olan çam balı üretimi ise yaşanan bu yangınların sonucunda durma noktasında.
Beeing Hope, Ekosistemi Yenilemeyi ve Arıların Yok Oluşunu Engellemeyi Hedefliyor
‘’Beeing Hope – Arılara Umut Ol” sosyal sorumluluk projesi doğru paydaşları bir araya getirerek zarar gören ekosistemi yenilemeyi, arıların yok oluşunu engellemeyi ve çam balı üretiminin devam etmesini sağlayarak bölgenin ekonomik ve kültürel geleceğini de garanti altına almayı hedefliyor.
Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, proje ile aynı ismi taşıyan “beeinghopenft” NFT koleksiyonu, toplamda 10.080 eserin yer alacağı koleksiyonda farklı sanat dallarından 28 sanatçı bir araya getirildi.
Sanatçılar, Muğla’da zarar gören bölgeyi keşfettiler; yaşananları bölge halkı, akademisyenler ve arıcılar üzerinden ilk ağızdan dinleme fırsatı elde ettiler. Sanatçılar daha sonra bölgede yaşanan durumdan ilham alarak NFT sanat eserlerini oluşturdular.