Eşler arası protokolünün sürekli geliştirilmesinden ve bunun için iki istemci olan μTorrent ve BitTorrent Mainline’ın sürekli geliştirilmesinden sorumlu Amerikan şirketi BitTorrent, 13 Ekim’de yaptığı bir duyuruyla BitTorrent Chain‘in yakında sıfıra yakın işlem ücretiyle başlatılacağını duyurmuştu. Projede sona gelindi ve lansman için tarih verildi. İşte detaylar;
BitTorrent Chain (BTTC) Başlatılıyor
Eşler arası protokoller ve ürünlerde lider olan BitTorrent, BitTorrent Chain’in (BTTC) lansmanını ilan etti. TRON Protokolü tarafından başlatılan katman 2 çapraz zincir ölçekleme çözümü BitTorrent Chain (BTTC) 30 Ekim’de piyasaya sürülecek. TRON kamu zincirinde potansiyeli olan projeleri keşfetmek ve sağlıklı, gelişen bir TRON ekosistemini sürdürmek için BitTorrent Chain (BTTC) node uygulaması topluluklara açıldı.
TRON‘daki ilk heterojen zincirler arası birlikte çalışabilirlik protokolü olan BitTorrent Chain (BTTC), dünyanın dört bir yanındaki birinci sınıf internet şirketlerinden olan BitTorrent ve TRON’un çekirdek ekipleri tarafından ortaklaşa geliştirildi. Protokol, bir POS (Proof of Stake) konsensüs mekanizmasını benimser ve işlemleri doğrulamak için birden fazla node dağıtır.
Ayrıca TRON, DeFi stratejisine 450 milyon dolar yatırım yaptı ve BTTC geliştirici desteğine ve DeFi madenciliğine 1 milyar dolar daha ayırmaya devam edecek.
BTTC Nedir?
BTTC, TRON ve BitTorrent‘in zincirler arası alana ilk kez girdiğine işaret ediyor ve böylece yepyeni bir çağın başlangıcını müjdeliyor. Öyle ki BTTC, blok zinciri sektöründeki ilk ölçeklenebilir heterojen zincirler arası birlikte çalışabilirlik protokolü olacaktır.
BTTC oldukça önemlidir, çünkü proje, birbirine bağlı zincirler çağına güç vermeyi amaçlıyor. Spesifik olarak bu proje, TRON’un DeFi, NFT ve DApp zincirler arası sorunlarını çözecek bir Katman 2 ölçeklendirme çözümü görevi görecek.
Öte yandan BTTC, ilk olarak TRON, Ethereum ve Binance Smart Chain (BSC) bağlayarak başlatılacak. Bununla birlikte, tüm bu platformlardaki kullanıcılar, varlıkları düşük ücretler ve düşük gecikme ile sorunsuz bir şekilde aktarabilecekler. Sonrasında ise, proje diğer birçok halka açık zincire de bağlanacak.