21milyon.com tarafından sağlanan verilere göre Chainlink‘in (LINK) fiyatı son 24 saatlik süre içerisinde %4’ün üzerinde düşüş yaşadı. Piyasada gözlerin 30 dolara çevrildiği altcoin için bu geri çekilme hareketi planların rafa kalkmasına sebep olabilir. Ancak bu süreçte fiyat düşüşü yaşayan tek token LINK olmadı. Yine 21milyon.com’a göre Solana (SOL) ve Cardano’nun (ADA) da düştüğü görüldü. Ancak market sıralamasında ilk 20 kripto para içerisinde yer alan Chainlink, rakipleri içerisinde bu süre zarfında en kötü performansı gösteren ikinci proje oldu.
LINK Satışı Neden Gerçekleşti?
Etherscan’a yansıyan işlemlerin yapılan değerlendirilmesinde, BlockFi’den Kraken borsasına 48,37 milyon dolar değerinde token gönderimi gerçekleştirildiği belirlendi. BlockFi’nin, geçtiğimiz yıl faaliyetleri sonlanan ve iflası açıklanmış bir kripto borç verme platformu olduğunu hatırlamak faydalı olacaktır.
Borsaya gönderilen LINK’in bu gönderim içerisindeki payı ise 46,5 milyon dolar büyüklüğünde oldu. Bu durum incelendiğinde borsaya gönderilen diğer varlıkların çok da büyük meblağları yansıtmadığı ortaya çıkıyordu. Bir diğer yandan LINK fiyatının düşmesine sebep olan başka faktörler de bulunuyordu.
Geçtiğimiz 30 günlük süreçte LINK’in fiyatının %20 oranında artış yaşadığı görülüyordu. Bu duruma bağlı olarak bazı yatırımcıların kâr alımı gerçekleştirmiş olabileceği düşünülüyor. Bir diğer yandan, yatırımcıların ne oranda Chainlink’in işlemi gerçekleştirdiğine bakmak faydalı olabilir.
Santiment tarafından sağlanan verilere göre işlem hacmi 569,48 milyona yükselmiş görünüyordu. Gerçekleşen artış, alım ve satımda bir hacim oluştuğuna işaret ediyordu.
Fiyat düşüşüne rağmen hacim artışının devam etmesi, LINK’in 17 dolara kadar geri çekilmesiyle sonuçlanabilir. Ancak tam tersi durumda fiyat 20 dolara doğru yükselirse devamında 25 dolar doğru hareketin gerçekleştiği de grafiklere yansıyabilir.
LINK Fiyatı Yükselir Mi?
Olası likidasyon bölgeleri kontrol edildiğinde 22,5 dolar ve üzerinde bir likidite bölgesi LINK’te dikkatlerden kaçmıyor. Likidasyon seviyesinin ne olduğundan bahsedecek olursak, likidasyon olaylarının yaşanabileceği potansiyel bölgeler olarak yorumlanabilir. Görünüşe bakılırsa bu bölgelerde Chainlink adına yoğunlaşmış bir görünüm bulunuyor.
Ancak fiyat bu yönde ilerledikçe, yüksek kaldıraçla işlem gerçekleştiren trader’lar stop loss ihtimalini de göz önünde bulundurabilir. Ayrıca Kümülatif Likidasyon Seviyeleri Deltası’na (CLLD) bakıldığında, değerin negatif olduğu görülüyor (tabloda kırmızı). Genel olarak grafiklerde pozitif görünümün ortaya çıkması daha fazla long likidasyon piyasada var olduğunu ortaya koyar.
Yazım saati itibariyle ortaya çıkan negatif değer daha fazla short pozisyonun likide edildiğini ortaya koyabilir. Ayrıca, CLLD’nin negatif bir seyir halinde varlığını sürdürmesi LINK için bir yükseliş sinyali olarak kabul edilebilir. Buna sebep olarak, fiyat düşüşünün dipten kâr almak isteyebilecek yatırımcıların short pozisyonlarını kapatması gösterilebilir.