Güney Kore’nin en büyük üçüncü holdingi olan SK Group, yatırım kolu SK Square aracılığıyla kendi altcoin’ini çıkarmayı planladığını duyurdu. Bu hamle, SK Group’u kripto para ihraç etmeyi düşünen ilk büyük Güney Koreli finans holdingi olarak öne çıkmasını sağladı. Holding ayrıca ortaklarının ihracı kolaylaştırması için bir Blockchain hizmeti geliştiriyor. Her iki proje de erken aşamalarda ve ilk para arzı (ICO) yoluyla yıl içinde altcoin‘i piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bununla birlikte, ICO’lar şu anda Güney Kore’de yasaklandığından, SK Group yabancı bir ihraç için seçenekleri araştırıyor veya kripto dostu düzenlemeleri savunan yeni seçilen Başkan Yoon Suk-Yeol’un söz verdiği gibi daha uygun bir düzenleyici ortam bekliyor.
Kapsamlı Bir Kripto Para Ekosistemi Oluşturulacak
SK Square, SK Group bünyesindeki çeşitli şirketlerden yararlanarak kapsamlı bir kripto para ekosistemi oluşturmayı hedefliyor. Güney Koreli haber kaynağı Hankyung‘a göre SK Group başlangıçta altcoin’i grubun sahip olduğu ülkenin en büyük kablosuz operatörü SK Telecom’un mevcut Blockchain altyapısı üzerine inşa etmeyi planlıyor.
Holding daha sonra, tüm SK Group şirketlerinin yeni para birimini benimsemesi beklenen daha geniş bir ekosistem oluşturmak için hizmetlerini genişletecek. Ayrıca altcoin, SK Telecom’un metaverse platformu ifland‘e entegre edilerek kullanımı konusunda daha da teşvik edici davranılacak.
Bu hamle SK Group’un kripto para piyasasındaki ilk hamlesi değil. Holding 2023’ün Kasım ayında Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Korbit‘e 90 milyar Güney Kore wonu (73 milyon dolar) yatırım yaparak şirketin ikinci en büyük hissedarı oldu. Ayrıca 15 Mayıs’ta SK Square’in bir yan kuruluşu olan SK Planet, yeni Blockchain projeleri geliştirmek için Korbit ile bir anlaşma imzaladı. Bu ortaklık, SK’nın kripto para ve Blockchain sektörlerindeki varlığını ilerletme konusundaki devam eden kararlılığını gösteriyor.
Güney Koreli Şirketlerin Kripto Paralara İlgisi Artıyor
Kripto paralar son yıllarda Güney Kore’de popülaritesinde önemli bir artış gördü ve ülkenin son Başkanlık seçimlerinde çok önemli bir konu haline geldi. Her iki Başkan adayı da kampanyalarıyla bağlantılı NFT‘ler sunarak kripto para meraklısı genç demografiyle etkileşime geçti. Statista’ya göre 2021 yılında Güney Korelilerin yaklaşık yüzde 10’u ya da 5 milyon kişi kripto paralara yatırım yaptı.
Kripto paralara ilgide artışla diğer büyük Güney Koreli şirketlerin de Blockchain‘in alanını keşfettiği görüldü. Ülkenin en büyük video oyunu geliştiricilerinden biri olan Krafton, kısa süre önce Solana ile ortaklık kurarak Blockchain oyunları alanına giriş yaptığını duyurdu. Bu eğilim, Blockchain teknolojisi ve kripto paranın Güney Kore ekonomisinin çeşitli sektörlerine artan entegrasyonunun göstergesi.