Capriole Investments’tan Charles Edwards, mevcut olumsuzluklara rağmen Bitcoin‘in (BTC) gerçeğe uygun değerinin 45.000 dolar seviyesinde olduğunu söylüyor. Bitcoin fiyatının 25.500 ila 26.500 dolar arasında dar bir aralıkta işlem görmesi, trader’ların varlığın alabileceği bir sonraki yön konusunda kararsız kalmasına neden olabilir.
Bitcoin’de Uzman Görüşü!
Ancak Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards Bitcoin’in mevcut fiyatının düşük riskli, uzun vadeli bir satın alma fırsatı sunduğuna inanıyor. Edwards’ın görüşü Bitcoin’in üretim maliyetine ve enerji değerine dayanıyor. Capriole Investments enerji değeri teorisi 47.200 dolarlık bir gerçeğe uygun değer fiyatı veriyor ve Edwards, Bitcoin’in üretim maliyetinin %100 isabet oranıyla 23.000 dolar civarında bir taban fiyat tahmini verdiğini söyleyerek yükseliş duruşunu yineledi.
İşlemin risk ödül oranı 1:5’tir ve daha da yüksek fiyat hedefleri potansiyeli var. Ancak Edwards, bunun yükseliş fiyatının gerçeğe uygun değerde duracağı varsayımına dayandığını ve bunun hiçbir zaman gerçekleşmediğini ekledi. Edwards, Aralık 2019’da Bitcoin’in enerji değeri teorisini öne sürdü. Teoriye göre Bitcoin’in gerçeğe uygun değeri, onu üretmek için gereken enerji miktarıyla tahmin edilebilir.
Bitcoin’de Madencilik Verileri!
2023 yılında madencilik şirketlerinin yeni ASIC’lerin kurulumuyla kapasitelerini ve hashrate paylarını artırmaları ve Nisan 2024’te yapılacak halvinge hazırlanmaları nedeniyle Bitcoin madenciliğinde harcanan enerji miktarı arttı. Edwards’a göre Bitcoin’in enerji değeri, gerçeğe uygun değerini yansıtıyor.
Bitcoin enerji değeri, spot fiyatıyla güçlü bir korelasyon gösterdi ve bu, teorinin en azından bir ölçüde geçerli olduğunu gösterebilir. Ancak teoride bazı uyarılar var. Sınırlamalardan biri, Bitcoin’in enerji değerinin her zaman doğru olmamasıdır. Bunun nedeni, madencilik enerji verimliliğinin zaman içinde değişebilmesidir. Ek olarak teori, piyasanın mevcut arz ve talebi ve madencilerin gelecek yılki halving öncesinde attığı adımlar gibi Bitcoin fiyatını etkileyebilecek diğer faktörleri hesaba katmıyor.