Microsoft, Chase, Intel ve JP Morgan da dahil olmak üzere bir grup büyük banka ve teknoloji şirketi, Ethereum dijital para birimi ağı üzerine kurulu finansal teknolojiler geliştirmek için ortaklık kurdu. Kuruluş, mali anlaşmaları ve diğer işlemleri kullanılacak olan Ethereum teknolojisinin standart bir sürümünü oluşturma üzerinde çalışacak.
Grubun üyeleri arasında, Banco Santander, BBVA, Credit Suisse, UBS, Bank of New York Mellon, CME Group, Accenture, Thomson Reuters, ING, Cryptape, Fubon Financial, Thomson Reuters, ConsenSys ve BlockApps yer alıyor.
Bu ayın başlarında ilk kez ilan edilen Kurumsal Ethereum İttifakı (EEA), büyük işletmelerin Ethereum kullanımını basitleştirmek için standartlar ve teknoloji inşa edecek. Grup, gelişmiş ölçeklenebilirlik, gizlilik ve teknolojinin güvenliğini sağlamak için yoğunlaştı.
EEA’nın kurucu üyesi Jeremy Millar, “Ethereum, halihazırda kurumsal blok zincirleri geliştirmek ve dağıtmak için en yaygın kullanılan teknolojilerden biridir” diyor ve ekliyor:
“İşletmeler, açık kaynaklı uygulamaların tek bir standartta bulunabilirliğini seviyorlar. Ancak işletmeler aynı zamanda esnek güvenli sistemler ve sağlam kontrol ortamı bekliyorlar. EEA, bunları bir araya getirmeyi hem işletmelerin ihtiyaç duydukları platformu sağlamalarını, hem de Ethereum’u genel olarak ilerletmeyi amaçlıyor”.
Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin ise şunları dile getiriyor:
“Enterprise Ethereum Alliance projesi, kurumsal anlamda kullanılabilirliği artırmak için standartlaştırmada önemli bir rol oynayabilir. Ayrıca projenin ve üyelerinin katkıda bulunacakları uygulamalar Ethereum ekosisteminin ilerlemesini genel olarak hızlandıracaktır. Katılan herkesle çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum”.
İttifakın bazı üyeleri hali hazırda Ethereum teknolojisini blok-tabanlı uygulamaların geliştirilmesi için kullanıyorlar. Birkaç ay önce, JP Morgan, Quorum adlı bir sistem yaratmıştı.
Ethereum, bilindiği gibi aracı olmaksızın işlemleri kaydetmek ve doğrulamak için blok zincirini kullanıyor. Bu teknoloji, finansal sözleşmeler ve kimlik yönetimi de dahil olmak üzere farklı türde şeylerin otomasyonunu mümkün kılıyor. Bitcoin ile karşılaştırıldığında ise Ethereum akıllı sözleşme (Smart Contracts) kapasitesi nedeniyle daha esnek bir yapıya sahip.
Projeye katılan şirketler: