IOTA, Taipei yerel yönetimiyle birlikte çalışarak dünyada bir resmi yönetim tarafından kullanılan ilk Blockchain tabanlı kimlik sistemini geliştireceğini duyurdu.
IOTA geliştiricileri yeni geliştirdikleri Tangle tabanlı kimlik sistemini bu yılın sonlarına doğru tamamlayacak. Sistem ilk olarak Tayvan’ın Taipei şehrinde kullanılacak.
Kripto para ağlarının kimlik sistemlerinde kullanılması sanal kimlik alanında yeniliklerin ve gelişimlerin önünü açacak. Sistem sayesinde oluşturulan kimliklere “Dijital Vatandaşlık Kartı’’ adı verilmesi planlanıyor. Fikir ilk olarak bu yılın başlarında IOTA ve Taipei’nin ortak projesi “Akıllı Şehir Yaşam Araştırması’’ kapsamında ortaya çıkmıştı. Şimdiye kadar hiçbir resmi yönetim Blockchain tabanlı kimlik kullanmadığı için bu yenilik bir ilk olacak.
Projenin hayata geçmesiyle birlikte kimlik hırsızlığı ve oylamalarda usulsüzlüklerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca bu sistem önemli bilgilerin hızlıca paylaşılmasını ve tıbbi geçmiş gibi kritik verilerin korunmasını sağlayabilir.
Taipei Bilgi Teknolojileri İdaresi başkanı Wei-bin Lee konuya dair şöyle yorum yaptı:
IOTA kendine has teknolojisiyle kripto para dünyasındaki en yenilikçi projelerden biri. Taipei ve IOTA ortaklığı gelecek çağın akıllı şehirlerine giden yolda hızla ilerliyor. IOTA Vakfı Taipei’ye geldiği için mutluyuz, birlikte geleceği inşa edeceğiz.
IOTA kurucularından David Sønstebø ise şunları kaydetti:
Taipei şehriyle ortak çalışacak olmak heyecan verici. Bu gelişme günlük hayata yansıyabilecek kullanımların artık gerçekleştiğini gösteriyor. IOTA’nın yapabilecekleri adına bu sadece başlangıç. IOTA IoT sistemini daha çok birbirine bağlayabilir ve en nihayetinde akıllı şehirlerden akıllı bir dünya kurabiliriz.
IOTA Vakfı geçtiğimiz hafta uzun zamandır merak edilen Qubic projesinin detaylarını açıklamıştı. Tangle gibi merkezsiz sistemler gerçek dünyadan etkili bir şekilde veri toplayamayabiliyor. Qubic sayesinde gerçek dünyadan veri toplamanın kolaylaştırılması hedefleniyor.
Kaynak: Coininsider