Reuters kaynağının 8 Nisan tarihinde aktardığı bir habere göre, Birleşik Krallık Prensesi Eugenie ve ABD insan kaçakçılığını önleme elçisi John Richmond ,insan kaçakçılığını önleme açısından blockchain teknolojisi ve telefon uygulamalarının kullanılabileceğinden ve bunların faydalarından söz ettiler.
OSCE tarafından Avusturya içerisinde düzenlenen bir konferansta bir araya gelen uzmanlar, artan İnternet kullanımının insan kaçakçılarının potansiyel hedeflere ulaşmasının önünü açtığını ve bunu kolaylaştırdığını ifade ettiler. Kraliçe Elizabeth’in torunu olan Prenses Eugenie, söz konusu blockchain teknolojisinin insan kaçakçılığı ile mücadele için kullanılabileceğini vurguladı. 2017 yılında İngiltere içerisinde Kölelikle Mücadele Kolektifi isimli kurumu da hayata geçiren Eugenie, konu hakkında şunları ifade etti:
”Blockchain’in tedarik zinciri yönetimi üzerinde nasıl büyük bir etkiye sahip olabileceğini ve Blockchain tabanlı bir uygulama ile oto yıkamalarda görülen modern kölelik vakalarının halk tarafından kolaylıkla ihbar edilebileceğini gördüm.”
Blockchain Büyümeyi Sürdürüyor
Eugenie’nin söz ettiği uygulama ise Coca Cola ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa geliştirilen Güvenli Araba Yıkama uygulaması olarak bilinmekte. Söz konusu uygulama 2018 yılının Mart ayında başladı ve blockchain teknolojisi ile güvenli bir işçi kayıt platformu oluşturmayı planlıyor. Ortaklık gereğince zorla çalıştırılan işçilerin tespit edilmesi ve Blockchain üzerinden kayıt altına alınması planlanmakta. Reuters’in aktardığı habere göre sadece Birleşik Krallık içerisinde 136.000 köle işçi bulunuyor ve bunların sayısı 2013 yılına kıyasla 10 kat artmış durumda.
Blockchain teknolojisinin bu kadar yaygın hale gelmesi ve büyümeyi sürdürmesi, kesinlikle kripto para sektörü için de olumlu bir haber olarak görülebilir.