2017 kışında yaşanan patlamayla birlikte Blockchain ve kripto paralar küresel sektöre bir daha çıkmamak üzere girdi. Hükümetler ve uluslararası kuruluşlar bu yeni kavramları masaya yatırdı.
“Düzenleme” en kanlı canlı konuşulan konu oldu ve kripto para topluluğunun hiç hoşuna gitmeyecek şekilde dünya devi Çin 2017 sonlarında (yatırımcıları korumak ve finansal riski azaltmak için) ICO’ları yasakladı. Ardından herkesi şaşırtan bir şekilde Blockchain projelerine dört kolla sarılmaya başladı.
ICO yasağı kapsamında Çin’deki ICO’lara, yatırımcılara iade yapma şartı getirildi. Çin’in politikaları kripto para borsalarını da etkiledi. Huobi gibi borsalar Çin’den başka ülkelere taşındı. Çin’deki yatırımcıların ülke içinde kripto para işlemleri yapması da yasaklandı.
Tüm bunlara rağmen Çin Blockchain projelerine para akıtıyor. Vergi ödemeden kaçmayı önlemek, ödeme sistemlerini iyileştirmek ve kanıt doğrulamak gibi amaçlarla ülkede Blockchain projeleri geliştiriyor.
Çin’deki Jiangsu kenti yıl ortalarında Blockchain projelerine 1,48 milyar yatırdı. Hangzhou şehri de 1,6 milyar dolar yatırımla Blockchain startup’ları için Industrial Park açtı ve diğer şehirlerde çok sayıda proje geliştirildi.
Çin kripto paraları ve ICO’ları devre dışı bırakarak belki de Blockchain projelerine daha çok odaklanma fırsatı buldu ve pek çok farklı alanda Blockchain projeleri geliştirmeye başladı.
Kripto para aktivitelerinden bağımsız olarak Çin hükümeti 2019’da Blockchain’de daha fazla mesafe kat etmeyi ve “Blockchain standartları” yayımlamayı planlıyor.