Güney Kore’deki finansal düzenleme biriminin başına gelen yeni yönetici, kripto para birimleri için daha yumuşak bir tavır sergiliyor ve borsalar için kuralları rahatlatmayı düşünüyor.
Reformist olarak bilinen, Mali Denetleme Kurumu (FSS)’nun yeni yöneticisi Yoon Suk-heun, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kripto para birimleri ile ilgili bazı olumlu yönler var.” ifadesini kullandı.
Yoon, bu alandaki düzenlemelerin iyileştirilmesi ile daha iyi hizmet ve ürünlerin ortaya çıkacağının böylece daha istikrarlı bir mali sistem oluşacağının altını çizdi.
Bunun yanında etkinlik sırasında FSS’nin yerel kripto para borsalarına uyguladığı düzenlemeler ile ilgili ayrıntılara girmekten kaçınan yeni yönetici sürecin kesinleşmesinin biraz zaman alacağını şu şekilde ifade etti:
Ele alınması ve gözden geçirilmesi gereken çok fazla sorun var. Bunların hepsini yavaş yavaş çözebiliriz.
Ayrıca Yoon gazetecilere yaptığı açıklamada, “Düzenlemeler iyidir. Ancak bu düzenlemeler yeni işletmelerin büyümesine yardımcı olduğunda iyi olmaktan öteye geçecek. Gerekirse kripto para borsaları ve yatırımcılarına vergiler de uygulanabilir.” ifadelerine yer verdi.
Yapılan açıklamaya göre Yoon Suk-heun’un görevine bugün itibariyle başlamadı bekleniyor.
Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri Upbit ise Yoon ile ilgili, “Yeni FSS yöneticisinin düşünceleri, borsaları ve Blockchain teknolojisini daha iyi duruma gelmesine yardımcı olacak.” yorumunda bulunuyor.
Güney Kore geçtiğimiz Aralık ayında yurtiçi kripto para borsaları ile ilgili sert düzenleme kararları almıştı. Ocak 2018 itibariyle ise borsa kullanıcılarının anonim işlem yapmasını yasaklamıştı.
Ayrıca sert düzenlemelerin ardından FSC, kara para aklama kurallarına uyulduğundan emin olmak için kripto para borsalarına teftişler düzenliyor.
Bunların yanında Mart ayında yapılan bir açıklama ile yine FSC’nin getirdiği ICO yasaklarının ertelenebileceği ya da yumuşatılabileceği de belirtildi.
Kore Times’ın haberine göre ise bir grup hükümet yetkilisi bu yıl “denetim altında” olmak üzere ICO’ları yasallaştırmayı hedefliyor.