Geçtiğimiz on gün boyunca Bitcoin (BTC) büyük bir çaba eşliğinde 27.700 – 28.700 dolar aralığında işlem gördü. Ne boğalar ne de ayılar henüz bu kısa vadeli aralığın ötesine geçecek güce sahip değildi. Decentraland (MANA) BTC ile birlikte dar bir aralıkta işlem gören altcoinlerden biriydi.
Spekülatörlerin biraz yükseliş eğilimli olduğu görüldü, ancak MANA’nın dört saatlik fiyat grafiği, tokenın önümüzdeki hafta %6’ya yakın kayıp yaşayabileceğini gerçeğini yatırımcılarına göstermiş olabilir. Peki eğer bu yaşanırsa ardından bir alım fırsatı kendini gösterebilir mi?
Decentraland (Mana) Direnç Durumu
MANA 18 Mart’tan bu yana 0,545 dolardan 0,68 dolara uzanan bir aralıkta (sarı) işlem gördü. Aradan geçen üç hafta içinde 0,612 dolarlık orta seviye hem destek hem de direnç görevi gördü. Geçtiğimiz hafta bu nokta sert bir direnç seviyesi oldu.
MANA boğaları Şubat sonundan bu yana dört saatlik fiyat grafiğinde bir dizi yüksek dip oluşturmuş olsa da, 0,61 dolar bölgesindeki düşüş noktası hala geçilmedi. Üstelik göstergeler satış baskısının arttığını gösterdi.
RSI nötr 50 çizgisinin altına indi ve yazım zamanında 41 olarak görülmesi düşüş momentumunun güçlendiğini gösterdi. CMF de -0,05’in altına düşerek piyasadan önemli ölçüde sermaye çıkışı olduğunu gösterdi.
Yükseliş Beklentisi Son Mu Buldu?
2 Nisan’da MANA’nın fiyatı yükselişe geçerek 0,62 dolara ulaştı. Buna Açık Faizde önemli bir artış eşlik ederken, fonlama oranı da olumluydu. O zamandan bu yana, OI yavaş yavaş düşerken fiyat 0,59 dolar ile 0,61 dolar aralığında seyretmeye devam etti. Pozitif fonlama oranı boğaların çoğunlukta olduğunu gösterdi, ancak Decentraland başka bir satış dalgasına tanık olursa birçoğu pozisyonlarını erken kapatmak zorunda kalabilir.
Sürekli OI artışının olmaması, spekülatörlerin henüz yükseliş eğilimli bir MANA konusunda işleme girmeye hazır olmadığı anlamına geliyordu; bu da token için daha fazla yatay veya aşağı yönlü işlemlerin habercisi olabilir.