Oyun deneyiminden ziyade ağırlıklı olarak play to earn özelliklerine odaklanan önceki GameFi hype’ı ile karşılaştırıldığında blockchain alanından ilham alan sonraki hype’ın maliyeti en az yedi ila sekiz haneli ve piyasaya çıkmadan önce üretim süreçleri yıllar alıyor. Bu düşünce ise Kore oyun stüdyosu Seraph’ın baş işletme sorumlusu Yezi’ye ait.
GameFi Alanında Neler Oluyor?
Firmaya yönelik açıklamalarda bulunan yönetici Arbitrum ağında beğeniye sunulacak olan ARPG Seraph: In the Darkness hakkında konuştu ve geliştirme maliyetlerine 10 milyon dolardan fazla harcadıklarını açıkladı:
“Başlangıçta projemiz kendi kendini finanse etti ve geliştirdi. Henüz tamamlanmış olan ilk dış fon toplama turumuza ancak kısa bir süre önce başladık ve yakında resmi bir duyuru yapılacak.”
Yezi’ye göre Web3 blockchain oyunları aslında Web2 muadillerine kıyasla önemli avantajlara sahip:
“Web 3 oyunları oyuncular arasında daha büyük bir birlikte yaratma ve tanıtım duygusunu teşvik ediyor. Web2 ve Web3 oynatıcıları arasındaki etkileşim, piyasa işlemlerini harekete geçiren ve daha fazla katılımcıyı çeken benzersiz bir kimya yaratıyor.”
Ancak blockchain geliştiricisi aynı zamanda kaliteli tokenomics ile birlikte oyunculara daha iyi bir oyun deneyimi sağlamak için daha yeni GameFi projelerine duyulan ihtiyacı da vurguladı:
“Oyuncular artık Axies Infinity ve StepN’in önceki oyunları gibi basit kar hesaplama modellerinden memnun değil.”
Ünlü İsimden Dikkat Çeken Açıklamalar
Yezi’nin açıkladığı gibi Seraph: In the Darkness yakın zamanda sezon öncesi lansmanını gerçekleştirdi ve bu da gözle görülür bir ilgi gördü:
“Bu test aşaması ilk olarak geleneksel kullanıcıların ödeme yapmasını ve özellikle deneyimli oyuncuların canlı yayınları aracılığıyla Web3 alanına dönüşümünü sağladı.”
Oyuncuların trade ve para kazanma ile uğraşmak istemesi durumunda oyunun oynaması ücretsiz ve ücretli bir sürümüyle bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Şu anda NFT ekipmanının taban fiyatı 0,2 Ethereum ve oyun içi işlemler pazarına erişim için 50 dolarlık bir giriş ücreti bulunuyor. Yezi ise sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“Seraph Studio’nun şu anda başka bir oyun yayınlama planı yok ancak şirket içinde geliştirdiğimiz saklama cüzdanımız ActPass, yakın gelecekte bir oyun platformu haline gelecek ve yatırımlar veya işbirlikleri yoluyla daha kaliteli oyunların piyasaya sürülmesini sağlayacak.”