Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin bir araya geldiği G20 zirvesi bu yıl Mart ayının başında Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te gerçekleşti.
Zirvede kripto para endüstrisi için bazı düzenlemeler yapılması gündeme gelmiş fakat bu karar ülkelerin konuyla alakalı hazırlıklarını tamamlamaları için ileri bir tarihe ertelenmişti. Bir aylık bir aradan sonra liderler bu hafta tekrar bir araya gelerek görüşmelere devam edecek.
Katılımcılar tarafından, Blockchain teknolojisinin devletlerce benimsenmesine olanak sağlamak ve yatırımcıların kötü amaçlı kişilerce dolandırılmasını engellemek amacıyla sektörde bazı düzenlemeler yapılması gerektiği kararlaştırıldı. Buna göre ilk uygulanabilir düzenlemelerin merkez bankası başkanları ve ekonomi bakanlarının katılımıyla Haziran ayında gerçekleşecek olan üçüncü toplantıda alınacağı belirtildi.
Dünyanın ekonomik liderleri 19-20 Nisan tarihlerinde Washington DC’de bir araya gelerek bu yılın ikinci G20 toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda gündeme ait diğer başlıklarla birlikte kripto paraların düzenlenmesine yönelik önerilerin ve Suriye’de şiddetin tırmanmasının küresel mali duruma etkileri de ele alınması bekleniyor.
Toplantı IMF ve Dünya Bankası Başkanları da dahil olmak üzere, 22 maliye bakanı, 18 merkez bankası başkanı ve 9 uluslararası örgüt liderinin katılımıyla gerçekleşecek. Ayrıca 18 Nisan’da gerçekleştirilen G20 Finans Temsilcileri toplantısında ise uluslararası ticaretin geleceğine yönelik tartışmalar ve finansal zafiyetlerle birlikte ekonomiye yönelik riskler ele alındı.
Arjantin’in ev sahipliğinde başlayan G20 toplantılarının üç önceliğinden birisi ise yeni dijital teknolojilerin önündeki belirsizlikler olacak. Blockchain teknolojisinin küresel piyasalar üzerindeki etkilerinin tartışılması, istihdam üzerindeki mevcut etkileri gibi mali konuların da tartışılmasıyla Haziran ayındaki toplantıda kripto paraların düzenlenmesi için uzlaşmaya varılacak.