Blockchain sektörü yeni gelişmelerle birlikte büyümeye devam ediyor. Halen çözülmesi gereken ölçeklendirme sorunları bulunuyor, bu konuda Ethereum önemli bir adım attı.
Ethereum projesi en fazla kullanılan Blockchain platformlarından biri. Ethereum geliştiricilere kendi ağı üzerinde merkezsiz uygulama geliştirme fırsatı sunuyor. Bildiğiniz gibi ERC 20 token projeleri oldukça popüler ve birçok altcoin projesi Ethereum tabanlı başlatıldı.
Ethereum Blockchain’i saniyede 1 milyon işlem gerçekleştirerek bu alanda da lider olmak istiyor. Bu amaca ulaşmak adına geliştiriciler Raiden Network’ü (RDN) geliştirdi. RDN “Red Eyes Protocol” adı verilen bir protokol ile oluşturuldu. En nihayetinde Ethereum token’larının bu protokol kullanılarak ölçeklendirilmesi planlanıyor. RDN Ethereum ağında ilk testine başladı.
Geliştiriciler teste katılan kullanıcıları sistemin yeni olması dolayısıyla kayba uğramamaları için uyardı. Red Eyes’ın çıkış duyurusunda şu ifadelere yer verildi:
Yatırma sınırı kanal başına 0.15 ETH ve ağda en fazla 250 ETH olarak belirlendi. Raiden Network’ün Red Eyes sürümü şimdilik sadece WETH kullanacak.
Şu anda kullanıcılar ödeme kanalı oluşturabiliyor, internet arayüzünü test edebiliyor ve ağın durumunu görebiliyor. Yakın zamanda geliştiriciler gas kullanımı düşürülmüş akıllı sözleşmeleri ve ağ içi mesajlama uygulamasını eklemeyi düşünüyor. An itibariyle kullanılan sürümde 3. kişiler kanalları göremiyor ve node’lara giden yolları adresleri bilmeden bulamıyor. Atomic swap henüz eklenmedi, bu yüzden ağ güncellemeleri için bütün kanalların kapatılıp güncellemenin yapılması gerekiyor.
Peki Raiden Network’ün Red Eyes’ı Ethereum için ne ifade ediyor? Etheruem bu yıl başında en yüksek fiyatlarına yaklaştığında ağda sürekli sıkışmalar yaşandı. İşlem sayısının artması bu sıkışmanın temel nedeniydi. Raiden Network tam anlamıyla hazır olduğunda saniyede 1 milyon işlemi gerçekleştirebileceği söyleniyor. Yapılan işlemler Ethereum doğrudan Blockchain’inde değil zincir dışında gerçekleştirilecek, böylece hem maliyet düşecek hem de daha hızlı işlem yapılabilecek.
Kaynak: Investinblockchain