Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 02.07.2018)
Hazırlamış olduğum grafikler GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR.(Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Ethereum bu hafta göstermiş olduğu vasat performansı ile yatırımcısını maalesef memnun edemedi. Hafta başlangıcını 454$ seviyesinde yapan ETH, hafta kapanışını da neredeyse aynı seviyeden yaparak haftalık bazda nötr bir görüntü sergiledi. Haftalık bazda nötr görünüm oluşsa da hafta içerisinde piyasanın olumsuz seyretmesi nedeniyle 400$ seviyesinin test edilmesi endişe verici bir durum oluşturdu. Şimdi hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyelim.
Bir önceki hafta A (498$) trendinin altına geçiş yapan ETH olumsuz görüntü oluşturmaya başlamıştı. Bu olumsuz görüntünün piyasanın da aşağı yönlü seyretmesi ile devam ettiğini görüyoruz. Haftanın ilk dört günü seri bir şekilde düşen ETH’ ye B (400$) seviyesinden bir tepki gelmiş. Gelen tepki neticesinde iki barlık yükseliş hareketi oluşmuş. Haftanın son günü ise yatay görünüm söz konusu diyebiliriz (Grafikte oluşan uzun kırmızı barın sistemsel bir hata olduğunu düşünüyorum). RSI tarafında ise geçtiğimiz günlerde oluşan negatif uyumsuzluğun çalıştığını ve RSI değerinin aşırı satım bölgesinde uzaklaştığını görüyoruz. Hacim tarafında ise durağan bir görünüm hakim. Bu gelişmeler neticesinde esas değerlendirmemize geçebiliriz.
ETH, piyasada oluşan tepki hareketlerinde diğer altcoinlere nazaran pozitif ayrışarak güçlü görünümünü hissettiriyordu. Ancak ETH’nin bu haftaki hareketleri geçmiş tepki hareketlerine göre zayıf kaldı diyebilirim. ETH haftayı bu şekilde geçirse de halen piyasanın en değerli altcoini unvanını koruyor dolayısı ile boğa piyasası içerisinde mutlaka farkını ortaya koyacaktır. Mevcut durumda ise fiyatın B (400$) seviyesinden dönüş yaptığını görüyoruz. Bu dönüşün görünümü pozitif yaptığını söyleyebilirim. Piyasa olumlu seyreder ise fiyatın D trendine doğru hareket edeceğini düşünüyorum. D düşen trendinin hacim desteği ile yukarı kırılması fiyatın ivme yakalamasını sağlayacaktır. D trendinin kırılamaması ise satış baskısını yeniden getirecektir. D trendi üzerinde ise A (498$) trendi direnç olarak önemini koruyor. Fiyatın A (498$) trendinin üzerine geçiş yapması güvenli bir boğa piyasası için olumlu tablo oluşturacaktır. A (498$) trendinin üzerinde FIBO2 0.236(506$) seviyesi direnç olarak takibimizde olmalıdır. Piyasa olumsuz seyreder ise B (400$) seviyesi en önemli destek bölgemiz olacaktır. Bu seviyenin altında satış baskısının sertleşeceğini düşünüyorum. RSI indikatörünün yönü yukarı çevirmesi yükselişi destekler bir görünüm oluşturmuş. Değer olarak 50 seviyelerinin üzerine geçilmesi fiyata daha da pozitif yansıyacaktır.