Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 30.07.2018)
Hazırlamış olduğum grafikler GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR.(Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Ethereum, sıkıntılı seyreden altcoin piyasasına ayak uydurmuş bir şekilde hareketine devam ediyor. Ancak ETH, BTC karşısında değer kaybetmiş olsa da dolar bazında yatay bir seyir izlediğini gözlemliyoruz. Hafta başlangıcını 457$ seviyesinden yapan ETH, hafta kapanışını 465$ seviyesinden yaparak %1,7’ lik değer kazanmış. Şimdi hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyelim.
Ethereum A (495$) direncini aşamayıp yönü aşağı çevirmişti ve bir önceki hafta değer kaybetmişti. Bu hafta ise yine bu trendin altında yatay bir seyir görüyoruz. İkinci grafiğe dikkat edecek olursak fiyatın yatay hareket ile birlikte simetrik üçgen içerisinde sıkışması söz konusu. Bununla paralel olarak RSI tarafında da 50 değeri seviyesinde yatay hareket oluşmuş. Hacim tarafında ise azalan bir tablo görünümü mevcut. Bu gelişmeler neticesinde değerlendirmemizi yapabiliriz.
Ethereum piyasa değeri itibari ile altcoin piyasasının lideri konumunda bulunuyor. Lider ETH’ nin mevcut yatay hareketi ise BTC’ nin baskısının halen devam ettiğini bizlere gösterir nitelikte olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ETH fiyatındaki bu sıkışma, fiyatın bir yöne doğru kırılım yapacağının sinyalini de veriyor. Altcoin piyasasına baktığımızda uzun süren bir düzeltme hareketinin ardından yukarı yön beklentisinin arttığını görüyoruz ancak belirsizliğin devam ettiği bu zamanlarda tedbiri elden bırakmamakta da fayda var. Dolayısı ile ETH’ de beklediğim bu kırılım hareketinde iki yön için de hazırlıklı olmakta fayda olacaktır. Yukarı yönlü kırılım gerçekleşir ise öncelikli direnç bölgemiz A (495$) seviyesi olacaktır. Bu direncin üzerinde FIBO2 0.236 (506$) seviyesi ara direnç olarak takibimizde olmalıdır. A (495$) seviyesinin üzerinde kalındığı müddetçe fiyatın FIBO1 236 (615$) seviyesine yöneleceğini değerlendiriyorum. Kırılım aşağı yönlü olur ise tablo maalesef negatif hale gelecektir. İlk destek bölgesi olarak 420$ seviyesi takibimizde olmadır. Bu seviyenin altında ise B (400$) seviyesi destek olarak gündeme gelecektir. Hacim tarafında ise azalan bir trendin olduğunu ve piyasada volatilitenin düştüğünü görüyoruz. Bu da fiyatın sıkışmaya devam ettiğini destekler bir görünüm oluşturmuş. Bu aşamada kırılım hangi yönde olursa olsun hacimde belirli bir artış olacağını değerlendiriyorum.