Ethereum, haftaya 212$ seviyesinden başlangıç yapmıştı. Piyasadaki sert satış dalgasından nasibini alan Ethereum, hafta içerisinde 171$ seviyesine kadar geriledi. Hafta kapanışını ise 177$ seviyesinden yaparak %16,5 değer kaybetmiş oldu. Bu değer kaybı ile birlikte piyasa sıralamasındaki 2’ncilik koltuğunu Ripple’ a kaptırdı. Hafta içerisindeki teknik gelişmeleri inceleyerek devam edelim.
Haftanın ilk iki gününde piyasa ile birlikte nispeten durağan hareket eden Ethereum, çarşamba günü Bitcoin’ e gelen satış dalgası ile birlikte düşüşe geçerek, L1 yükselen trendini ve altındaki yatay destek bölgesi olan 190$ seviyesini aşağı yönlü kırmış. Perşembe günü satışları devam etmesi ile 171$ seviyesine kadar düşen ETH, 165$ seviyesi olan bir önceki dip bölgesine 6$ kadar yaklaşmış. Bu seviyeden gelen alımlar ile 190$ seviyesinin yeniden test edildiğini görüyoruz. 190$ seviyesinde oluşan baskı Cuma ve cumartesi günlerinde de fiyatın aşağı yönlü hareket etmesine neden olmuş. Pazar günü barında ise alımların arttığını ve az da olsa bir toparlanma olduğunu görüyoruz. Hacim tarafında baktığımızda satışların ciddi bir hacim ile gerçekleştiği yorumunu yapabiliriz. ETH/BTC grafiğinde ise geçtiğimiz hafta 4 numaralı trendin yukarı kırılamaması ile bu hafta Bitcoin karşısında değer kaybı oluşmuş. Dolayısı ile dolar bazında değer kaybı, Bitcoin’ e nazaran daha fazla gerçekleşmiş. Bu gelişmeler neticesinde değerlendirmemize geçelim.
Ethereum’ da takip ettiğimiz bölge L2 (190$) – L3 (261$) bant aralığıydı. Ancak bu hafta gelen satışlar ile L2 (190$) desteğinin aşağı kırılarak orta vade görünümünün değiştiğini söyleyebiliriz. Fiyatın bulunduğu seviyeye göre takip etmemiz gereken bant aralığını önceki dip olan 165$ seviyesi ve L2 (190$) seviyesi oluşturuyor. Piyasadaki satış baskısı devam eder ve 165$ seviyesi aşağı kırılırsa L1 (135$) seviyesine kadar risk oluşacağını değerlendiriyorum. Mevcut durum için, kısa vadede piyasanın da toparlanması ile L2 (190$) seviyesine doğru bir yükseliş olabileceğini değerlendiriyorum. L2 (190$) seviyesinin üzerine geçiş yapılması ETH üzerinde baskıyı azaltacaktır ancak kısa vade için bunun pek mümkün olmayacağı kanaatindeyim. Ethereum’ un hacim grafiğine baktığımızda, gelen satışların yüksek hacimle gerçekleştiğiniz görüyoruz. Bu durumun ETH için olumsuz bir tablo oluşturduğunu düşünüyorum. Ethereum’ un BTC karşısındaki grafiğine bakarsak; halen 4 numaralı yatay trendin altında zayıf bir duruş söz konusu ki Ethereum’ un 2’ncilik koltuğunu kaptırmasının da temel nedenini bu durum oluşturuyor. Ethereum’ da asıl sert hareketlerin 4 numaralı trendin üzerinde oluşacağını değerlendiriyorum.
Burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. (Analiz tarihi: 19.11.2018)
Grafik Kaynak: TradingView