EasyFi (EASY), kendisini ikinci katman kredi protokolü olarak tanımlamakta. DeFi ekosistemi dahilinde bulunan EasyFi, ölçeklenebilirlik, kullanılabilirlik ve ana akım kabul gibi faktörlere odaklanmakta. Genel blockchain ağlarında çalışması için açık kaynaklı kod ile geliştirilen EasyFi, bu sayede isteyen geliştiricinin ağda kendi uygulamasını oluşturabilmesini sağlamakta. Dijital varlıkların alım satımı, teminat üzerine kredisinin verilmesi ve alınması gibi imkanlar sağlayan DeFi protokolü, blockchain ağları arası geçişi de mümkün kılıyor.
EasyFi, Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasını kullanıyor. Bu aslında Ethereum’un da şu an geçiş yapmak istediği konsensüs olarak bilinmekte. Ağlar arası alım satım hizmeti ise kredi verme veya alma gibi işlemler inanılmaz kolaylaştırmakta. Yatırımcılar sadece EASY Coin aracılığıyla farklı ağlarda bulunan varlıklara dayanan kredi alabilir veya verebilir. Ağın Proof-of-Stake mekanizması ile korunması ise bunun demokratik bir yönetime sahip olduğunu gösteriyor. Proof-of-Stake konsensüs mekanizmalarında yatırımcılar platforma yatırdıkları coinlere göre oy hakkına sahip oluyor.
EasyFi (EASY) Nedir?
EasyFi Coin de bu projenin kendi kripto para birimidir. Ağ üzerinde başka kripto paralar üretiliyor olsa da projenin temelinin EasyFi Coin’e dayandığı görülmekte. Toplam piyasa değeri 30 milyon dolar olan EasyFi, son 24 saat içerisinde 21 milyon dolarlık hacme ulaştı. Sirkülasyondaki arzı 1.735.409 olan EasyFi Coin’in maksimum arzı ise 10.000.000 olarak gözüküyor.
EASY, bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla ise 17,73 dolardan işlem görmekte. Bunun tamamen seyreltilmiş toplam piyasa değerinin ise 177 milyon dolara tekabül ettiği hesaplanıyor. EASY Coin tüm zamanların rekorunu ise 26 dolar ile 19 Şubat tarihinde kırmıştı. Tüm zamanların en düşük seviyesi ise 1 dolar olarak bundan yaklaşık 4 ay önce görüldü.
EASY Coin Nereden Alınır?
EASY Coin fiyatının rekor kırmasının bir sebebi de bunun Binance tarafından listelenmesi oldu. Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerinde İnovasyon Bölgesi kategorisinden Easy Coin alınabilmekte. EASY alımları için Bitcoin veya Ethereum işlem çiftleri kullanılabiliyor. En yüksek hacmin ise %61 ile EASY/BTC işlem çiftinde olduğu gözlerden kaçmıyor. Binance’in İnovasyon Bölgesinin ise yeni piyasaya sürülen ve nispeten riskli kripto paralar için oluşturulduğu bilinmekte.