Tüm kripto para dünyasının heyecanla beklediği Consensus 2018 başladı. Biz de CoinTürk ekibi olarak bu önemli etkinliği canlı olarak izleyerek önemli gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.
FedEx CIO’su Robert Carter ve FedEx CEO’su Frederick W. Smith etkinlikte Blockchain teknolojisi hakkında yorumlarda bulundular. Robert Carter, markalarının “güven” odaklı çalıştığını ve ana iş alanlarının ötesinde müşteri deneyimiyle genişletmelerinin uzun bir yol olduğunu vurguladı. Carter, “Her gün 12 milyonun üzerinde gönderi taşıyoruz ve bu sayı yoğun olduğumuz dönemlerde iki katına kadar çıkabiliyor. Blockchain teknolojisinin ölçekleneceğine kesinlikle inanıyorum. Şu anda bu teknolojiyi taşımacılık sektörüne uygulamamız çok mantıklı.” sözlerini kaydetti.
Blockchain teknolojisinde bilginin çok önemli olduğunu söyleyen Carter, fiziksel dünya ile dijital dünya arasında bir düzlem kurmaya çalıştıklarını belirtti.
Güven unsurunun bir işlemin temel yasal zorunluluğu olduğunu belirten Frederick W. Smith, “Sanırım Blockchain, sıradaki büyük kırılma noktası olacak.” diye ekledi. Smith, Matematiksel istatistiklerin işletmeleri yönetmede kullanılmasının çok önemli olduğunu ve bu yüzden Blockchain’in çok derin sonuçlar doğuracağını iddia etti.
Consensus 2018’den gelen olumlu sinyaller piyasada ilk etkileri göstermeye başladı. Haberin yayınlandığı saatlerde bitcoin fiyatında 200-250 $ artış gözlemlendi.
FedEx’in ardından St. Louis Federal Rezerv Bankası başkanı James Bullard, kripto paralar hakkındaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Bullard kripto paralarla ilgili küçük bir perspektif sergilemek için etkinliğe katıldığını belirtti. Bullard, Petro ile ilgili, “Kripto para birimlerinin vaat ettikleri bizi Venezuela tipi para politikalarına karşı koruyabilir.” yorumunda bulundu.
Bullard, yerel bir para biriminin de hareketli olabileceğini ama asıl bunun insanlardan tarafından nasıl karşılanacağının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca iki tür para biriminin bir arada ve dengede yaşayabileceğini de iddia etti.
Eğer herhangi bir kısıtlama getirilmezse doların yerini koruyacağını da ekledi. Ayrıca insanların neden devlet destekli paralara güvenmediklerini anladığını belirtti. Ancak doların oldukça iyi yönetildiğini de ekledi.
Bullard, “İnsanların, ‘Bunun değeri ne kadar ve ben ne kadar ödemeye hazırım?’ diye düşünmelerini istiyoruz.” yorumunu yaptı.
Etkinlikteki “Token Ekonomisi” adlı panelde konuşan OGroup LLC CEO’su Maja Vujinovic, bazı token’ların aldatmaca olduğunu düşündüklerini belirtti. Vujinovic, “Token’ları insanların hayatına yarar sağlayan menkul kıymetler olarak değerlendiriyorum. Bazı gruplar ise sadece para kazanmanın kolay yolu olduğu için token ekonomisine giriyor. Bazı start up’lar bir menkul kıymet yaratmak istemiyorlar ama bence token’lar açıkça menkul kıymet.” sözleriyle kendisini ifade etti.
Aynı panelde yer alan OB1 CEO’su Brian Hoffman, “Şu anda gerçekleşen en büyük olaylardan biri bence veri sahibi olmak. Eğer şirketler veri sahibi olamazsa en olur? Örneğin Mark Zuckerberg her insanın ve muhtemelen her canlının Facebook’ta olmasını istiyor.” yorumunda bulundu. Ayrıca Hoffman, şirketlerin token ekonomisi sürecine aşağıdan başlamaları gerektiğini de savundu.
Ardından Blockchain Yönetimi-Millet Meclisi Üyesi Bakış Açısı adlı panelde Avrupa Parlamentosu üyesi Eva Kaili ve ABD Temsilciler Meclisi’nden Katherine Duveneck görüşlerini paylaştı. Kaili, “Yasal kesinlik gereklidir. Bir işlem varsa ve devlet bu işlemi tanımıyorsa aslında bu bir işlem değildir.” sözleriyle yasallıkla ilgili düşüncelerini paylaştı. Ayrıca Kaili, çeşitli ülkeler Blockchain ve kripto paralarla ilgili spesifik mevzuatlar üzerinde araştırmalar yaparken “uyum sürecinin” birkaç yıl içinde gerçekleşeceğini düşünüyor. Bunun yanında Kaili, önümüzdeki birkaç yıl içinde kripto paralara uyum süreciyle ilgili girişimlerinin olacağını da iddia etti.
Yeni haberler geldikçe bu yazı altında güncelleme yapmaya devam edeceğiz.
Son Güncelleme: 14.05.2018 – 20:40