Chainlink‘in son fiyat artışı sahiplerinin davranışlarına dair dikkat çeken bilgiler sağladı. Bazıları bu yükselişten hızla yararlanırken, diğerleri o kadar şanslı değildi. Süreç ne olursa olsun, on-chain analiz LINK’in aylardır ulaşamadığı bir noktaya ulaştığını gösteriyor. Ayrıca token fiyatı için önemli bir hamleye işaret ediyor. 21 Temmuz günü Chainlink’in fiyatı 30 günden fazla bir süre sonra ilk kez 15 dolara ulaştı.
Chainlink Cephesinde Neler Oluyor?
Söz konusu yükselişin ardından Santiment’ten gelen veriler Ağın Gerçekleşen Kar/Zararının 106,55 milyona yükseldiğini ortaya koyuyor. Ağda Gerçekleşen Kar/Zarar, yatırımcıların zararla mı satış yaptığını yoksa kazanç mı elde ettiğini gösterir. LINK’te olduğu gibi pozitif bölgedeki 106,88 milyona ani bir yükseliş pek çok yatırımcının artıştan dolayı kar elde ettiğini gösteriyor.
Ancak satış baskısında yaşanan artış fiyatın yazının yazıldığı sırada 14,36 dolardan işlem görmesine neden oldu. Bu nedenle bazı sahipler partiye geç kaldılar ve bu yazının yazıldığı an itibariyle Ağın Gerçekleşen Kar/Zararı -13.000’de ve bu da gerçekleşen kayıpların artık baskın olduğu anlamına geliyor.
Gerçekleşen karlardaki düşüş LINK’in fiyatı için iyi bir işaret olabilir. Bunun nedeni satış baskısının azalması ve fiyatın istikrar kazanması veya başka bir yükseliş trendine girebilmesidir. Ağdaki yeni ve aktif adreslerdeki artış da potansiyel artışı destekliyor. IntoTheBlock verilerine göre her iki ölçüm de son yedi günde artış gösterdi.
Bu artış, yeni bir grup piyasa katılımcısının LINK’i benimsediğini ve token’ı portföylerine eklediğini gösteriyor. Aynı şekilde bu, kullanıcıların Chainlink ağıyla sürekli etkileşimde olduğu anlamına gelir. Ayrıca bu devam ettiği veya geliştiği sürece LINK’in daha yüksek işlem yapma potansiyeli artacaktır. Ancak fiyat hareketinin zincir içi faaliyetlerle sınırlı olmadığının ve teknik durumun da oynayacağı bir rolün olduğunun anlaşılması tahmine daha fazla güven veriyor.
LINK Grafik Analizi
Teknik açıdan bakıldığında LINK’in fiyatı düşen takozdan çıktıktan sonra yükselebilir. Teknik olmayan bir ifadeyle düşen takoz, iki azalan trend çizgisinin oluşturduğu bir formasyondur. Trend çizgileri alçaldığı için düşen takozun hatalı bir şekilde düşüş eğilimi olduğu düşünülüyor. Ancak durum böyle değil ve bunun nedeni fiyat düştükçe satış baskısının azalmasıdır. Dolayısıyla bir tersine dönüşe ve üst direncin kırılmasına neden olur.
Aşağıdaki grafikte LINK 14,15 dolarlık direnci kırmayı başardı. Hafif bir geri çekilmenin ardından güçlü bir alım sinyali oluştu. Bu aynı zamanda pozitif MACD tarafından da desteklenmektedir. MACD’nin pozitif okuması momentumun pozitif olduğunu ima ediyor. Durum böyle devam ederse Chainlink 16,06 doları test etmeden önce ilk olarak 15,10 dolara ulaşabilir. Ancak sahipleri zarar etmeye devam ederse LINK’in fiyatı bu hedeflere ulaşamayabilir. Böyle bir durumda LINK fiyatının bir sonraki hamlesi 14,13 dolara düşüş olabilir.