Güney Kore Bilim ve Gelecek Planlama Bakanlığı, ülke içinde dijital içeriğin büyümesini ve kurumsal büyümeyi desteklemek ve geniş bir Metaverse ekosistemi oluşturmak için bu alana 223,7 milyar KRW (186,7 milyon dolar) yatırım yapacağını açıkladı.
Güney Kore, Kendi Metaverse’ünü Oluşturmak İçin 187 Milyon Dolar Yatırım Yapacak
Güney Kore Bilim ve Gelecek Planlama Bakanlığı tarafından 27 Şubat’ta yapılan resmi bir açıklamada, fonların Genişletilmiş Sanal Dünya adlı her şeyi kapsayan bir Metaverse ekosistemi oluşturmak üzere dört ana hedefi tamamlamak için harcanacağını belirtti.
Devlet kurumu, Metaverse’ini şehirlerin, eğitimin ve medyanın sanal endüstriyel büyümesini genişletmek için bir platform olarak kullanmayı planlıyor.
İçerik oluşturucular, platformu oluşturmaya yardımcı olacak doğru yetenekleri çekmek için birden fazla cephede desteğin tadını çıkaracaklar. Bununla birlikte bakanlık, geliştirilmesi planlanan bu metaverse‘ün topluluk odaklı yaratıcı etkinliklere, bir Metaverse geliştirici yarışmasına ve bir hackathon’a ev sahipliği yapacağını söyledi.
Güney Kore’nin önde gelen blockchain düşünce lideri ve Hashed‘in CEO’su Simon Kim, yeni Metaverse platformunun, katılımcılara finansal destek sağlayarak ticari genişlemeyi artırmaya özellikle odaklandığına dikkat çekti.
Kim yaptığı açıklamalarda, özel sektörün aktif olarak metaverse piyasasına yatırım yaptığını dolayısıyla hükümetin bu alana fon sağlamasında bir sorun olmadığını düşündüğünü söyledi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti;
“Hükümetin daha fazla dikkat etmesi gereken şey bu alanlardaki düzenlemeler. Öyle ki Kore’de NFT oyunlarının yayınlanması ve token verilmesi yasaktır.”
Metaverse Ekosistemi Oluşturmak Hedefleniyor
Bakanlık İletişim ve Politika Departmanı Başkanı Park Yungyu yaptığı açıklamada, bir Metaverse platformu oluşturmaya yönelik bu girişimin Güney Kore’deki daha geniş “Dijital New Deal”nın bir parçası olduğunu belirtti. Park’a göre Digital New Deal, dijital teknolojilerin büyümesini teşvik etmek için tasarlanmış bir dizi politikadır.
Öyle ki Park, yaptığı açıklamalarda şöyle söyledi;
“Yeni bir hiper bağlantılı endüstriyi yoğun bir şekilde teşvik etmek için başlangıç noktası olarak birinci sınıf bir Metaverse ekosistemi oluşturmak önemlidir.”
Bakanlık ayrıca, zaman içinde Güney Koreli şirketlere sorunsuz erişim olacağından Metaverse‘inin küresel bir erişime sahip olmasını bekliyor. Finansal destek ve teknolojik gelişme sunarak kurumsal büyümeye destek sağlamayı planlamaktadır.
Buna ek olarak Seul belediyesi de geçen yıldan beri halka açık bir Metaverse alanıyla ilgili seçeneklerini araştırıyor. Geçen Kasım ayında, bir “Metaverse 120 Center” için geçici planlar duyuruldu.