Veriler için yenilikçi Blockchain Flare, Google Cloud’u önemli bir altyapı sağlayıcısı olarak karşılayarak ortaklığa gittiğini açıkladı. Google Cloud, Flare ağında hem bir ağ doğrulayıcısı hem de Flare Time Series Oracle’a (FTSO) katkıda bulunan şirket rollerini üstlenerek Flare’in merkezi olmayan uygulamalar ve veri erişimine olan bağlılığını güçlendirecek.
Google Cloud’un Flare Ekosistemindeki İkili Rolü
Ağ doğrulayıcısı sıfatıyla Google Cloud, Flare Blockchain’de yeni blokların önerilmesinde ve doğrulanmasında önemli bir rol oynayacak. Bu aktif katılım, zincirin Proof of Stake mutabakat mekanizmasını destekleyerek Flare ağının güvenliğine ve bütünlüğüne katkıda bulunuyor.
Ayrıca Google Cloud, FTSO’yu doğrulama ve katkıda bulunma gibi ikili sorumlulukları üstlenen 100 kuruluştan oluşan seçkin bir gruba katılarak Flare’in son derece merkezi olmayan fiyat oracle’ı için önemli fiyatlandırma verileri sağlıyor.
Merkezi Olmayan Veri Erişiminin Kilidini Açma
Flare’in misyonu, merkezi olmayan verilere yüksek kaliteli erişim ile merkezi olmayan uygulamaları güçlendirmek etrafında dönmekte. Bunlar arasında fiyat ve zaman serisi verileri, Blockchain tabanlı olay ve durum verileri ve Web2 API verileri yer alıyor. Bir altyapı sağlayıcısı olarak Google Cloud ile yapılan ortaklık, bu misyonun gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynamakta.
Bu işbirliği, Flare’in merkezi olmayan veri kullanılabilirliğini artırmak için Google Cloud’un altyapısının hünerlerinden yararlanmasına ve bunun karşılığında yenilikçi merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini desteklemesine olanak tanıyor.
Flare ile Blockchain Hizmetlerinde Devrim Yaratmak
Flare, düşük maliyetli EVM akıllı sözleşmelerini merkezi olmayan verilerle benzersiz bir şekilde birleştiriyor. Böylece geliştiriciler ile kullanıcılar için geniş bir veri yelpazesine güvenilir erişim sağlıyor. Flare, Google Cloud’u doğrulayıcı ve katılımcı olarak entegre ederek ölçeklenebilirliği, düşük gecikme süresini ve maliyet etkinliğini ön plana çıkarmayı hedefliyor.
Bu stratejik işbirliği, Flare’in geliştiricilere ilgi çekici kullanım senaryoları oluşturmaları için çeşitli merkezi olmayan veri kaynakları sağlayarak Blockchain’in kullanım alanını genişletme vizyonuyla uyumlu bir adım.
Gelişmenin ardından token fiyatında sert bir yükseliş oldu. Flare network fiyatı %40 artışla 0,023 dolar seviyesine kadar geldi. Yazıyı yazarken ise 0,021 dolar seviyesinden işlem görüyor.