CoinTürk olarak aldığımız bilgilere göre, BTCTurk 2020’ye finans dünyasından önemli transferler yaparak başladı.
Türkiye’nin ilk, Dünya’nın 8. Kripto-para borsası olan BTCTurk; Malatya Spor sponsorluğu, BTCTurk Pro alım-satım ara yüzü, ardı ardına yeni altcoin’lerin eklenmesinden sonra, insan kaynağı gücünü de genişletmeye devam ediyor. BTCTurk yeni hamlesi ile kurumsal müşterilere ve kurumsal portföylere ulaşmayı hedefliyor gibi duruyor.
BTCTurk 2020 Yılında Üst Düzey Atamalarla Başladı
Kripto para alım satım platformu BTCTurk’te Operasyon Direktörlüğü görevine Murat Tacer, Tezgahüstü ve Kurumsal İşlemler Müdürlüğü görevine ise Ozan Yeniçeri getirildi.
Murat Tacer; Turkcell, Türk Ekonomi Bankası ve INGBANK gibi şirketlerde Müşteri Deneyimi Yönetimi, Dijital Kanallar Yönetimi, Süreç ve Operasyon Yönetimi görevlerini üstlendi. Ozan Yeniçeri ise, profesyonel kariyerine Marsh Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nde önemli görevler üstlenerek başladı. 2008-2013 yılları arasında Ak Portföy Yönetimi’nde Uluslararası Fonlar, İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama bölümünde Lüksemburg’ta kurulu SICAV fonlarının satış ve pazarlaması başta olmak üzere kollektif yatırım ürünlerinin geliştirilmesi, satışı ve pazarlamasından sorumlu olarak görev yaptı. 2013-2017 yılları arasında QNB Finans Yatırım bünyesinde Uluslararası Kurumsal Satış bölümünde kurumsal yatırımcılara ürün ve hizmet geliştirilme ve sunma görevini üstlendi. Yeniçeri, BTCTurk öncesinde son olarak Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
Kripto Paralar Kurumsal Portföylerin Odağında
Bitcoin ve kripto para eko sistemi tüm dünyada olduğu gibi bireysel yatırımcıların ötesinde kurumsal yatırımcıları içine dahil ettikçe daha da derinleşecek ve hacimler yükselecektir. Bunun yanında fiyat hareketliliği daha makul seviyelere gelecek ve ayakları daha fazla yere basan bir piyasa haline gelecektir. Son dönemde kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve kripto paralara ilgilerinin arttığına yönelik bir çok gelişme yaşanıyor.
2020 yılı başında Bitcoin ve kripto para piyasa hareketliliğinin önümüzdeki dönemde artış beklentisi, borsaların bu gibi girişimleri hızlandırmasına neden oluyor. Bilindiği üzere Türkiye, gerek bölgesinde gerekse Dünya ölçeğinde mevcut ekonomik sistemde var olan ağırlığının çok üstünde bir kripto para eko sistemi ağırlığına sahip.
SPK verilerine göre Aralık 2019 itibari ile Türkiye’de sadece portföy yönetim şirketlerince yönetilen portföyün büyüklüğü 47 milyar USD olduğu gözlenmektedir. Sadece Türkiye’de bulunan kurumsal portföyün yatırım büyüklüğü kripto para eko sisteminin ¼ olduğu düşünülürse, özellikle ABD ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde de kurumsal portföy yatırımlarının %1 dahi Bitcoin ve kripto para evrenine girmesinin piyasaya büyük hacim getirebileceği söylenebilir. Buna kurumsal müşterilerin yani şirket aktiflerinin de bir kısmının dahil olması ile kripto para evreni için hedeflenen 3 ila 5 trilyon dolarlık eko sistem ihtimali çok uzak görünmemektedir.
Belki önümüzdeki dönem Huobi ve Binance gibi uluslararası borsaların da Türkiye için yeni yatırım ve hizmetleri duyurulabilir. Binance’ın TL işlemleri açmasının bunun ilk emareleri olduğunu söylenebilir. Bunun yanında yakın dönemde global kripto para borsalarının Türkiye’de ofisler açması ve açma niyetlerini ortaya koyması da bu konuda gelişmelerin hızlanacağının en önemli göstergeleri arasında yer alıyor.