Haftaya düşüşle başlayan Bitcoin, hafta sonuna doğru toparlanıp yükselişe geçti. Bitcoin, hafta açılışını 3990$ (Bitfinex) seviyesinden, kapanışı ise 4080$ seviyesinden yaparak %2,2 değer kazanmış oldu. Altcoin tarafındaki pozitif seyrin bu hafta da devam ettiğini söyleyebiliriz.
Önceki Haftanın Teknik Gelişmeleri
Bitcoin, bir önceki hafta L3 (3900$) seviyesinin üzerine geçiş yapmıştı. Bu hafta da L3 (3900$) seviyesinin üzerindeki konumunu korumayı başardı. Hafta içerisinde, bu seviyeyi iki defa test ederek, destek olarak çalıştığını bizlere göstermiş oldu. Perşembe gününden itibaren, bu seviyeden yukarı yönlü olarak uzaklaşıldığını görüyoruz. Grafiğin hacim tarafının nispeten geçen haftayla aynı olduğunu söyleyebiliriz. Sadece hafta sonu barlarında bir miktar artış mevcut. RSI indikatörüne baktığımızda yatay bandın üzerinde hareketini sürdürdüğünü görüyoruz.
Grafiğin kısa vade görünümünde, L3 (3900$) seviyesinin destek olarak çalıştığını daha net görmekteyiz. Burada perşembe günü barı dikkat çekiyor. Bardaki yukarı ve aşağı yönlü oluşan fitiller çok kısa vadeli, volatil bir hareket olduğuna işaret ediyor. Bu hareketle, kaldıraçlı piyasadaki hem long hem de short pozisyonların stoploss emirlerinin çalıştırıldığını düşünüyorum.
Üstel hareketleri ortalamalarda (EMA); salı günü EMA21’in, perşembe günü de EMA50’nin destek olarak çalıştığını görüyoruz. Hafta sonunda geldiğimizde, EMA100 direnç olarak çalışmış ve kapanışlar bu seviyenin hemen altında gerçekleşmiş.
Teknik Grafiklere Dair Değerlendirmeler
Bitcoin, L3 (3900$) seviyesinin üzerindeki olumlu görünümü bu hafta da sürdürdü. Bu durumun yatırımcılar tarafından iyi karşılandığını gözlemliyorum. Ancak bir yandan da, “Düşüş olur mu acaba?” diye bir tedirginlik var. 15 aydır ayı piyasasının devam ettiğini düşünürsek böyle düşünülmesi tabi ki de normal. Peki ayı piyasası bitti mi? Grafiklerdeki gelişmeler bir süredir olumlu devam etse de ayı piyasasından kurtulduğumuzu maalesef söyleyemeyiz.
Uzun vade grafiğine göre fiyatın L3 (3900$) seviyesinin üzerinde kalmaya devam etmesi halinde A düşen trendine doğru yol alacağını düşünüyorum. G (4450$) seviyesi, A düşen trendinden önce direnç bölgesi olarak karşımıza çıkacaktır. Fiyatın A trendine ulaşması halinde hareketleri sıkı takibe alacağız. Çünkü bu trend, ayı ve boğaların çarpışma bölgesi(daha önce de olduğu gibi) olacaktır. Galip gelen tarafa göre pozisyonlarımızı revize etmek uygun bir hareket tarzı olur. Olumsuz piyasada ise L3 (3900$) seviyesini ve T1 yükselen trendini destek bölgesi olarak takip etmeye devam ediyoruz.
Kısa vadeye baktığımızda 4250$ seviyesi yatay direnç olarak göze çarpıyor. Bu seviye üzerinde fiyat hareketinin ivmeleneceğini düşünüyorum. L3 (3900$) seviyesi altında ise 3684$ seviyesi destek olarak gündeme gelecektir.
Üstel hareketli ortalamalar destek ve direnç olarak çalışmaya devam ediyor. Ortalamaların birbirine yaklaşması akümülasyonun devam ettiğine dair bizlere fikir veriyor. Fiyatın EMA100 direncini geçip yukarı harekete devam etmesi EMA21 ve EMA50’yi de yukarı taşıyacaktır. Hareketli ortalamalar, yukarıdan aşağı, BTC fiyatı-EMA21-EMA50-EMA100 olarak sıralanırsa boğa trendi oluşumundan bahsedebiliriz. Ancak mevcut durum için bir süre yatay bant görünümünün (6000$-7000$ bandında olduğu gibi) devam edeceğini düşünüyorum.
Burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR.(Analiz tarihi: 18.03.2019)
Grafik Kaynak: TradingView