Değerli arkadaşlarım burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 11.03.2018)
Hazırlamış olduğum bu grafik GÜNLÜK bazlı bir grafiktir. (Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.
Kripto para piyasasına yatırım yapanlar için gergin geçen bir haftayı geride bırakmış bulunmaktayız. Haftaya 11400$ seviyesinde başlangıç yapan BTC neredeyse hafta boyunca düşüş gösterdi diyebilirim (Son gün hariç olmak üzere). Hafta içerisinde 8330$ seviyesine kadar geri çekilen BTC piyasayı da genel manada olumsuz etkiledi. Ancak haftanın son gününe geldiğimizde hafta boyunca göremediğimiz yeşil barı sonunda oluşturdu ve stresli geçen bir haftanın sonunda yatırımcıları bir nebze rahatlattı. Hafta geneline baktığımızda ise 9600$ seviyesinden kapanışla yaklaşık olarak %15 değer kaybetmiş oldu. Hafta içerisindeki teknik gelişmelere göz atalım ve değerlendirmemize geçelim.
BTC haftaya FIBO 0.382 (11287$) seviyesinin hemen üzerinde başlangıç yaptı. Ancak bu seviyeden gelen satış baskısı ile FIBO 0.382 (11287$) seviyesinin üzerinde tutunamadı ve hızlı bir düşüş dalgası gerçekleşti. Haftanın ilk üç kırmızı barına dikkat edecek olursak satış baskısının soluksuz ve seri biçimde geldiğini söyleyebiliriz. Bu düşüş ile birlikte A trendi üst bandının da altına sarkma oluştuğunu görmekteyiz. Ayrıca bu seviyede bulunan FIBO 0.236 (9242$) seviyesi de aşağı kırılmış. Neyseki haftanın son günü hatta son saatlerinde gelen alımlar ile piyasa biraz rahatlamış ve tekrar FIBO 0.236 (9242$) seviyesinin üzerine geçiş yapılmış. Bu gelişmeler ışığında değerlendirmemizi yapalım.
BTC ana düşen trendi kırarak yükseliş için hareketini sürdürürken FIBO 0.382 (11287$) seviyesinin hemen üzerinde bulunan 11700$ seviyesindeki yatay dirençe takıldı. İki haftada iki defa bu seviyeyi geçemeyen BTC kısa vadede değer kaybı yaşadı. Geçtiğimiz üç haftalık sürece bakacak olursak yatay bir hareketin devam ettiğini söyleyebilirim. Bu tür yatay hareketlerin BTC’in güç toplaması açısından olumlu olduğunu değerlendiriyorum. Bu hafta gerçekleşen düşüşün ardından son gün gelen alımlar oldukça umut verici. Hali hazırda FIBO 0.236 (9242$) seviyesinin üzerinde tekrar geçilmiş olması satış baskısının kalktığını gösterir nitelikte. Alımların devam etmesi halinde öncelikli olarak FIBO 0.382 (11287$) seviyesi direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Bu seviyenin geçilmesi durumunda ichimoku indikatörü SenkouSpanB üzerinde K ile belirttiğim bölgenin direnç olarak çalışmasını muhtemel olarak görmekteyim. Bu bölge aynı zamanda daha önce iki defadır geçilemeyen 11700$ seviyesi direncine denk gelmektedir. Bu seviyenin geçilmesi ise piyasaya iyi bir rahatlama getirecektir. Tüm bu direnç seviyelerinin üzerinde ise FIBO 0.5(12939$) gündeme gelecektir. RSI indikatörüne bakacak olursak satış baskısı ile ciddi bir düşüş gerçekleşmiş ancak haftanın son günü gelen alımlar ile yönü tekrar yukarı çevirmiş. Piyasanın alıcılı devam etmesi adına olumlu olduğunu değerlendiriyorum. İchimoku bulutunu inceleyecek olursak SenkouSpanA’nın SenkouSpanB’yi yukarı kestiğini görmekteyiz ki bu da yeşil bulut oluşumunun başladığını göstermektedir. Bu da yükselen trendin başlangıcında olduğumuza dair bizlere fikir vermekte. Piyasa koşulları olumsuz seyredecek olur ise FIBO 0.236 (9242$) seviyesi önemli desteğimiz konumda olacaktır. Bu seviyenin altında ise A takozu üst trendi destek olarak gündeme gelecektir.
WMA indikatörlerini inceleyecek olursak gelen satış dalgası ile WMA 200 seviyesinin altına kadar bir sarkma olduğunu görmekteyiz. Haftanın son günü oluşan yeşil bar ile bu seviyenin tekrar üzerine geçilmesini olumlu olarak değerlendirmekteyim. WMA 21’in ise WMA 144’ü yukarı kıramadığını görmekteyiz. Fiyatın öncelikte WMA 21’in sonrasında WMA 144’ün üzerine çıkması yükseliş için olumlu olacaktır. Bu sayede WMA 21 de yönü yukarı çevirecek ve WMA 144’ ü kırması muhtemel olacaktır.