Değerli arkadaşlarım burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 04.03.2018)
Hazırlamış olduğum bu grafik GÜNLÜK bazlı bir grafiktir. (Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.
BTC 5900$ dibi sonrasında 11800$ seviyesine kadar yükselerek %100’lük bir marj yapmıştı. Bir önceki hafta ise bu yükselişin düzeltmesine tanık olmuştuk. Bu hafta ise BTC’in düzeltme sonrası toparlanma hareketini izledik. Haftaya 9570$ seviyesinden başlangıç yapan BTC hafta boyunca yükselişine devam etti. Haftasonuna gelindiğinde 11500$ seviyesini test eden BTC, hafta kapanışını 11140$ seviyesinden yaparak yaklaşık %16’lık değer kazanmış oldu. Şimdi hafta içerisindeki teknik gelişmeleri inceleyip değerlendirmemizi yapalım.
BTC’in haftaya FIBO 0.382 (11287$) seviyesinden başlangıç yaptığını görüyoruz. Önceki iki bara bakacak olursak FIBO 0.236 (9242$) seviyesinin destek olarak güzel çalıştığını söyleyebilirim. Haftanın başlangıcında oluşan uzun yeşil bar yükselişi başlatarak trendi yukarı döndürmüş durumda. Müteakibinde A takozu üst trendinin (Ana düşen trend) üzerinde 2 barlık bir geçiş aşaması oluşmuş ve müteakibinde ana düşenimiz yukarı kırılmış. Bir sonraki yeşil bar ile kırılım teyit olmuş ve FIBO 0.382 (11287$) seviyesine kadar yükseliş devam etmiş. Ancak FIBO 0.382 (11287$) seviyesinin yukarı kırılamadığını görüyoruz. BTC hafta kapanışını FIBO 0.382 (11287$) hemen altında yaparak bu haftayıda geride bırakmış oldu. Bu gelişmeler doğrultusunda değerlendirmemize geçelim.
BTC nihayet ana düşeni kırarak yatırımcısına güven verdi. Hareketin A takozu üzerinde devam etmesi yükseliş için oldukça önem arzediyor. Bu hafta meydana gelen hareketini ise oldukça pozitif buluyorum. FIBO 0.382 (11287$) seviyesine kadar yükselişin gerçekleşmesi hatta buranın bir miktar da üzerine çıkılması yatırımcısına moral verdi. Ancak bu seviyenin direnç olarak iyi çalıştığını söyleyebilirim ki son iki denemede bu seviye yukarı kırılamadı. İyi tarafından bakacak olursak bu seviye yukarı kırılıp yükselişin devam etmesi durumunda, olası bir düzeltme gerçekleşir ise bu seviye direnç olarak güçlü çalıştığı gibi destek olarak da güçlü çalışacaktır. Öncelikli olarak bu seviyenin üzerine çıkmak oldukça önemli tabikide. Bu haftaya kadar grafiklerimde bulunan ichimoku indikatöründen bahsetmemiştim. Bu hafta bu indikatör ile ilgili de kısa ve basit bir değerlendirme yapacağım. Olumlu piyasa koşullarında yükselişin devamında grafik üzerindeki ichimoku indikatörünü bir parametresi olan kırmızı ortalamanın (Senkou Span-B yada Leading Span B) direnç direnç olarak çalışabileceğini değerlendiriyorum. Mor olan ortalamanın (Senkou Span-A yada Leading Span A) ise Kırmızı ortalamayı yukarı kesmek için hareketine devam ettiğini görüyoruz. Bu durumun gerçekleşmesi sonrasında arada kalan bulut rengi yeşile dönüşecek ve bize boğa piyasası içerisinde olduğumuz ile ilgli fikir ermiş olacaktır. (Bu iki indikatör bulunulan günden 26 bar ötelenmiş olarak çalışmaktadır. Oluşan bulut rengine göre trend tayini hakkında bilgli vermektedir. Grafikteki önceki kesişimleri de gözden geçirmeniz yaralı olacaktır.) SankouSpanB kırılımı gerçekleşmesi halinde FIBO 0.5 (12939$) seviyesi direnç olarak takibimizde olmalıdır. Olumsuz koşullarda ise FIBO 0.236 (9242$) seviyesinin çok önemli destek olduğunu düşünmekteyim. Bununla birlikte A takozu üst trendi de takibimizde olmalıdır.
WMA indikatörlerini inceleyecek olursak düzeltme sonrası WMA 21’den dönüş gerçekleştiğini görüyoruz. WMA 144’ün Yukarı kırılması ise yükselişi destekler nitelikte. WMA 21’in WMA 144’e yaklaşmış olduğunu görmekteyiz. WMA 21’ in WMA 144’ü yukarı kırması yükseliş için olumlu olacaktır. WMA 21’in bir sonraki hedefi WMA 89 olacaktır.