Yeni bir aya başlarken sadece 20 gün uzaklıktaki 4’ncü Bitcoin blok ödülü yarılanmasını çevreleyen beklenti zirveye dayandı. Bu geri sayımla Bitcoin’in fiyatı son günlerde kayda değer bir güç gösteriyor. Şu anda en büyük kripto para 69 bin 500 dolar civarında işlem görüyor ve 1.36 trilyon dolarlık piyasa değeriyle yatırımcılar ve trader’lar arasında iyimserliğe işaret ediyor.
Analistten Bitcoin’de Yükseliş Bekliyor
Tecrübeli kripto para analisti Rekt Capital‘in analizine göre Bitcoin, haftalık kapanışı son tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doların üzerinde olmasıyla belirgin bir kırılma sürecine girdi. Analiste göre bu kırılmanın teyitinin sağlanması için Bitcoin’in yeni bir destek olarak yeniden test etmek üzere bu aralığa yönelmesi ve kırılımı tam olarak doğrulamak için ikinci adımı tamamlaması gerekebilir.
Rekt Capital sonuç olarak 4’ncü blok ödülü yarılanması yaklaşırken BTC‘nin fiyatının potansiyel olarak 75 bin dolara kadar yükselmesini bekliyor. Analist özellikle de Bitcoin’in aylık bazda ilk kez son tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doların üzerinde kapanış yapması güçlü yükseliş ivmesine işaret ettiğini altını çizdi.
Öte yandan Morgan Creek Capital Management CEO’su ve baş yatırım yetkilisi Mark Yusko, bu ay içindeki blok ödülü yarılanması sonrası önemli bir fiyat rallisine olan güvenini dile getirdi. Yusko, yıl sonuna kadar 150 bin dolarlık bir Bitcoin fiyatı öngörürken, yıl sonuna doğru, tarihsel olarak blok ödülü yarılanmasından yaklaşık dokuz ay sonra yaşanma eğilimi bulunan parabolik ralli beklediğini ifade etti.
Makroekonomik Veriler Etkili Olacak
Tüm bunlarla birlikte 4’ncü blok ödülü yarılanmasından öncesinde ABD’deki spot Bitcoin piyasasının performansı için dikkatler ABD’den gelecek makroekonomik verilerde olmaya devam ediyor. Son olarak ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerine akışlar Mart’ın son haftasında açıklanan Kişisel Gelir ve Harcamaları verileri, Kişisel Tüketim Harcamaları Endeksi gibi verilere göre şekillendi.
Uzmanlar ABD’deki spot Bitcoin ETF piyasasının performansının özellikle net girişler veya çıkışlar açısından ABD’deki makroekonomik göstergelere göre şekillenmeye devam edeceği konusunda uyarıyor.