Geçtiğimiz hafta içerisinde Binance Coin (BNB) fiyatında yaşanan artış Chaikin Para Akışının (CMF) düşüş eğilimiyle birleştiğinde, düşüş eğilimi yaratarak fiyatların potansiyel olarak tersine döndüğünü gösterebilir. BNB 586 dolar seviyesinden işlem görüyor. CoinMarketCap’e göre altcoin‘in değeri geçen hafta neredeyse %10 arttı. Aynı dönem içerisinde 24 saatlik grafikte değerlendirilen CMF göstergesi düşüş trendini başlattı. Bu gösterge belirli bir süre boyunca bir token’a giren ve çıkan para akışını ölçer.
BNB’de Grafik Analizi
Bir token’ın fiyatı CMF kraterleri sırasında arttığında düşüş eğilimi ortaya çıkar. Bu tutarsızlık, fiyat artışına rağmen satın alma baskısının zayıf olduğunu gösteriyor. Zayıflayan satın alma baskısının ardından piyasadaki alıcılar daha fazla fiyat artışını sürdüremedikleri için genellikle aşağı yönlü bir düzeltme gelebilir. BNB’nin günlük grafikteki bazı teknik göstergeleri ele alındığında kısa vadede geçen haftaki kazanımların bir kısmını kaybedebileceği ortaya çıktı.
Hareketli ortalama yakınsama ıraksama (MACD) göstergesindeki verilere göre, MACD çizgisi 19 Mart’ta sinyal çizgisinin altına geçti. MACD çizgisinin sinyal çizgisiyle aşağıya doğru kesişmesi, bir token’ın kısa vadeli hareketli ortalamasının uzun vadeli hareketli ortalamasına göre güç kaybettiğini öne süren bir düşüş işareti olarak kabul edilebilir. Yatırımcılar bu formasyonu fark ettiklerinde, bunu piyasa duyarlılığının yükseliş eğiliminden düşüş eğilimine geçtiğinin ve satış baskısındaki büyümenin potansiyel olarak token’ın değerini düşürebileceğinin bir teyidi olarak algılıyor olabilir.
BNB’de Fiyat Performansı
BNB’nin fiyatı belirtilen kesişmeden bu yana %10 oranında artmış olsa da bu sadece genel piyasa performansını yansıtıyor. Fiyat yükselişi önemli bir talep tarafından desteklenmedi. 48,18 değerini döndüren ve yazı kaleme alındığında düşüş eğilimi gösteren para akışı endeksi (MFI) göstergesi, satış baskısının piyasa katılımcıları arasındaki satın alma faaliyetini geride bıraktığını gösterdi.
BNB kazanımlarının bir kısmını kaybetmeye hazır görünse de volatilite göstergeleri her iki yönde de önemli fiyat dalgalanmalarının düşük olasılığını gösteriyor. Kripto para biriminin Bollinger Bantları (BB) göstergesinin üst ve alt bantları arasındaki boşluk oldukça dardı. Bu durum fiyat volatilitesinin nispeten düşük olduğu anlamına gelebilir. Bunu doğrulayan bir şekilde token’ın Bollinger Bant Genişliği (BBW) yazı kaleme alındığında düşüş eğilimindeydi.