BEAM Coin, MimbleWimble entegrasyonunu kullanan ve hem ölçeklenebilirlik hem de %100 gizlilik sunan ilk gizlilik odaklı kripto para birimidir. Kullanıcılara kendi verileri konusunda tam kontrol veren BEAM, bunun karşılığında performanstan da ödün vermez. 2019 yılının Ocak ayında piyasaya sürülen Beam coin, Mimblewimble entegrasyonu ile büyük ses getirmişti.
BEAM Coin
Beam coin gibi gizlilik özelliği olarak Mimblewimble kullanan bir başka kripto para birimi ise Grin olarak biliniyor. BEAM’den birkaç gün sonra piyasaya sürülen Grin de temel olarak gizlilik odaklı bir kripto para birimidir. Beam coin’in en büyük özelliği sunduğu gizlilik olsa da Beam coin halving de yatırımcılar için önemli bir yere sahip. Aynı Bitcoin Halving gibi Beam’in de belirli süreler içerisinde blok ödülü yarılanması yaşadığı ve blok ödülünü otomatik olarak yarı yarıya azalttığı biliniyor.
Beam, hem gizli işlemler hem de gizli varlıklar modeline sahip. Söz konusu model birden çok varlık tipini, yeni para birimlerini, gayri menkul token’larını ve buna benze farklı kripto paraları gizli hale getirmeyi sağlıyor. Kurumsal yatırımcılar da dahil olmak üzere birçok kişi veya kurum Beam platformunu kullanarak hem işlemini hem de varlıklarını gizli hale getirebilir.
Beam coin ağında aynı zamanda atomik takas özelliği ve zaman ayarlı işlem özelliği de bulunuyor. Beam, değiştirilemez dijital imza özelliğini desteklemesi sayesinde de hem gizliliği hem de işlemlerin geri alınmamasını daha fazla arttırmakta.
BEAM Coin Yorumlar
Beam coin Mining de dikkat çeken ve uzmanların yorumlarında kendine yer edinen özelliklerden birisi olarak görülüyor. Beam CEO’su Alexander Zaidelson konu hakkında yaptığı bir açıklamada sahip olunan madencilik altyapısının ve üst düzey güvenliğin Beam’i en üst seviyelere götüreceğinden emin olduğunu belirtmişti.
Nitekim Beam’in en büyük rakiplerinden olan Monero’nun önde gelen geliştiricilerinden Riccardo Spagni de Mimblewimble gizlilik teknolojisinin oldukça “etkileyici” olduğunu vurgulamıştı. Beam coin fiyat açısından da bu özelliklerden faydalanarak piyasaya giriş yapar yapmaz bir hayli üst sıralara sıçramıştı.
Beam ekosisteminin CLI cüzdanı, masaüstü cüzdan uygulaması, Beam ağ düğümü, OpenCL ve Cuda madencilik istemcileri bulunuyor.
BEAM Coin Grafik
Beam coin fiyatı bu yazının kaleme alındığı an itibariyle 0,404 dolar olarak gözüküyor. Son 24 saatlik süre içerisinde %5 artış elde eden Beam, 180. sırada bulunuyor. Piyasaya ilk giriş tarihi olan 2019 yılında 0,65 dolardan işlem görmeye başlayan Beam, 25 Haziran 2019 tarihinde ise 2,5 dolara kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. 2019 yılındaki ünlü boğa dönemi sonrasında ciddi düşüş yaşayan Beam coin fiyatı 13 Mart tarihinde ise 0,22 dolara kadar geriledi.
12 Mart tarihinde yaşanan büyük düşüşten Beam’in de böyle sert etkilenmesi bekleniyordu ve beklenen gerçekleşti. Buna rağmen o tarihten beri Beam coin fiyatında neredeyse iki kat bir artış yaşandığı görülmekte.
BEAM Coin Nasıl Alınır?
Beam coin ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance üzerinden kolaylıkla ve güvenle alınabilir. Beam coin Binance üzerinde Bitcoin, Tether ve Binance Coin işlem çiftlerine sahiptir ve şu an küresel çapta en yüksek hacme sahip olan Beam işlem çifti de Binance üzerindeki BEAM/BTC olarak gözüküyor.