Metaverse kavramı her geçen gün hayatımızında daha da içerisinde işlemeye devam ediyor. Başta çok az kişi bu alanda adımlar atarken, şu anda dev şirketler, ülkeler metaverse alanında çalışmalar yapmaya başladı.
Geçtiğimiz günlerde ise AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM’de yaptığı konuşmada metaverse hakkında bir takım açıklamalarda bulundu.
Mustafa Canbey, Metaverse Hakkında Konuştu
AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, 22 Nisan tarihinde TBMM’de yaptığı konuşma sırasında Metaverse’e değindi. Canbey, Metaverse’ün, gerçek dünyayı sanal ortama taşıma vaadiyle günümüzün en çok konuşulan konularından biri olduğunu dile getirdi.
Ayrıca yerli otomobil TOGG’a da atıfta bulunan Canbey, “TOGG markamız blockchain şirketi AVAX ile anlaşarak blockchain teknolojisinde öncü olacaktır.” dedi ve yaptığı açıklamalara şu şekilde devam etti;
Meclis’te yaptığımız çalışmaların yanında AK Parti olarak bu dijital çağa adapte olarak, partimizin 7’nci Olağan Kongresinde tüzük değişikliği yaparak Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığımızı kurduk.
AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı’mız Türkiye’de siyasi alanda bir ilke imza atarak, Genel Başkan Yardımcımız Ömer İleri’nin başkanlığında farklı ortamlardan katılımcılarla siyasi alandaki ilk metaverse toplantısını gerçekleştirmiştir.
Yine geçtiğimiz günlerde AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı’mız tarafından ‘Gelecek, onu tasarlayana aittir’ mottosuyla düzenlenen ‘Forum Metaverse’ toplantısı bu süreci tüm yönleriyle ele aldığımızın örneklerindendir.
Metaverse Alanında Önemli Adımlar Atmanın Hazırlığını Yapıyoruz
Buna ek olarak Mustafa Canbey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama esnasında söylediği “Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum.” sözünün bu alandaki hassasiyetlerini yansıttığını belirtti.
Canbey, açıklamalarını şu ifadelerele tamamladı;
Metaverse kavramını büyük dijitalleşme resminin bir parçası olarak görüyoruz. Bu kavramın şu an somut olarak ne olduğu belli olmasa da on yıllar sonra dünyanın, fiziksel ve sanal alanı birleştiren bu yapıya daha çok meyledeceğini tahmin ediyoruz.
Türkiye olarak bu konuda önemli adımlar atmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Hem altyapı hem de içerik üretimi yaparak bu teknolojinin yalnızca tüketicisi olmamayı, üreticisi de olmayı hedefliyoruz.
Bu konudaki ufkumuz ise kendi medeniyet birikimimizle bu teknolojileri örtüştürmektir.