Dünyanın her yerinden finansal düzenleyiciler finansal teknolojilerin gelişmelerini sağlamak için birlik kurdu.
Kurulan birliğe “Küresel Finansal Yenileme Ağı” kısaca GFIN adı verildi. Birliğe üye 11 ülke bulunuyor ve bu ülkelerin finansal düzenleyicileri İngiltere’nin finansal düzenleyicisi FCA talimatları altında birleşti. FCA’in birlikte çalıştığı ülkeler arasında Avustralya, Dhabi, Bahreyn, Dubai, Hong Kong, Singapur ve Kanada bulunuyor.
GFIN’in ortaya çıkışında küresel ve izole edilmiş bir ortam (sandbox) yaratmak fikri etkili oldu. FCA’e göre yaratılacak ağ sayesinde finansal düzenleyiciler ve yenilikçi firmalar arasında köprü kurulacak. Böylece yeni fikirlerin denenebileceği güvenli bir ortam oluşturulacak.
Başlangıç niteliğindeki aşamada oluşturulacak yol haritasında finansal firmalara geri bildirimlerin sağlanması ve önceliklerin belirlenmesine yönelik çalışmalar bulunuyor. Ek olarak bütün bunlara uygun sınır ötesi bir çevre oluşturuluyor.
FCA şubat ayında yaptığı sandbox çağrısına 50’den fazla yanıt aldı. Yanıtların birçoğu birleşen finansal teknolojilere ve Blockchain alanına yoğunlaşılması gerektiği yönündeydi. Ayrıca ICO’ların yeni bir fon toplama biçimi olarak geliştirilmesinin yenilikler adına olumlu yansımalarının olabileceği belirtildi.
Daha önce İngiltere Hazine Komitesi kripto paraları daha iyi anlamak üzere bir inceleme başlatmıştı. Komite başkanı Nicky Morgan kripto paraların risk ve faydaları incelemenin yanı sıra yenilikçi fikirlerle ekonomiyi nasıl etkileyeceğine dair araştırma yapıldığını da belirtti.
GFIN kurulmasının hemen ardından bir danışmanlık raporu yayımlamıştı ve kurum ekim ortalarına kadar bu rapora cevap bekleyeceğini duyurmuştu.
GFIN üyeleri arasından Abu Dhabi, Hong Kong, Singapur ve Bahreyn şu anda kendi Blockchain çalışmalarını sürdürüyor. Bu ülkeler sınır ötesi ödemelere, Blockchain kullanılarak yapılan para transferlerine ve diğer merkezsiz Blockchain uygulamalarına teşvik etmek amacıyla düzenleyicilerini kullanıyor.