Kripto para piyasasında dün akşam yaşanan düşüşün ardından fiyat hareketinin durgunlaştığı görüldü. XRP tarafında da nötre yakın bir pozitif görünüm dikkat çekiyordu. Yaşanan fiyat hareketine rağmen XRP’de oluşan formasyonun olası bir boğa hareketliliği öncesinde yaşanan süreç olabileceği düşünülüyor.
XRP Yorumları
CoinMakretCap tarafından sağlanan verilere bakıldığında, XRP’nin piyasadan bağımsız hareketler sergilediği de görülmüştü. Yazım saati itibariyle XRP fiyatı son 24 saatte yaşanan %0,54’lük yükseliş sonrası 0,6025 dolar seviyesinde alıcı bulduğu görülüyordu. Bunun yanı sıra market hacmi ise 33 milyar doların üzerindeydi.
XRP’nin haftalık fiyat hareketi sonucunda uzun vadeli bir azalan kanal formasyonu oluştuğu görülüyordu. Bu formasyon geçtiğimiz yıl durgun piyasa koşulları yaşanırken XRP özelinde Temmuz ayında ortaya çıkmıştı. O zamandan bu yana formasyonun varlığını sürdürdüğü görülüyor.
XRP Yükselir Mi?
Olası bir yükseliş senaryosunun yaşanıp yaşanmayacağı konusunda XRP’nin on-chain verilerinin de önemli bilgiler sunduğu görülüyor. Santiment tarafından sağlanan verilere bakıldığında, XRP’nin fiyat düşüşü yaşadığı dönemde işlem hacminde de bir gerileme yaşandığı görülüyordu. Pozitif bir durum olarak kabul edilebilecek bu görünüm, hali hazırda yatırım yapmış olan kişilerin XRP’lerini düşük fiyattan satmaya istekli olmadıklarını gösteriyordu.
Bir diğer yandan yatırımcıların satış yapmak konusunda isteksiz olduklarını işaret eden bir gösterge olarak borsalardaki arzda da düşüş yaşandığı görülüyordu. Bu duruma bağlı olarak arzda yaşanacak düşüş piyasada kıtlık yaratabilir ve alım baskısını artırabilir. Bir diğer yandan MVRV oranı ise negatif görünüm ortaya koyuyordu.
XRP’nin korku ve açgözlülük endeksi ise 62’yi işaret eden dğere sahipti ve bu da piyasanın “açgözlülük” bölgesinde kalmaya devam ettiğini gösteriyordu. Genel olarak açgözlülük bölgesine yükselen değer bir fiyat düzeltmesi yaşanma ihtimalinin arttığını ortaya koyar.
Bir diğer yandan XRP’nin başka göstergelerinde de düşüş görünümü dikkat çekiyordu. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Chaikin Para Akışı (CMF) tarafında da düşüş eğilimi grafiklere yansıdı. Daha da önemlisi XRP’nin Bollinger Bantlarının üst sınırına dokunduğu ve geri çekildiği grafiklerde görüldü.
Bollinger Bantları tarafında yaşanan bu hareket yalnızca bir düzeltme de olabilir. Eğer bu durum gerçekten de düşünüldüğü gibi bir düzeltmeden ibaretse ilerleyen günlerde XRP’nin yeniden yükselişe geçme ihtimali olduğu düşünülebilir.