Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, 3 ve 4 Mayıs arasında piyasanın canlanmasıyla birlikte meme coin’ler tekrar sahneye çıktı. Öncü olarak, dogwifhat (WIF) beklenmedik bir şekilde %20,58’lik bir artışla öne çıktı. Aynı zamanda Dogecoin (DOGE) %13,80 artarken, Pepe (PEPE) ise %12,93 oranında değer kazandı. Bu ralliye Floki (FLOKI), Bonk (BONK) ve Shiba Inu (SHIB) gibi diğer varlıklar da katılarak fiyatlarıyla piyasadaki diğer birçok kripto parayı geride bıraktı.
WIF ve DOGE
Yazıyı yazarken WIF‘in fiyatı 3,32 dolara ulaşmıştı ve son 4 saatlik grafikte belirgin bir direnç görünmüyordu. Bu durumda, WIF’in yükseliş momentumunu sürdürme şansı ayıları zora sokabilir.
Altın oran olarak bilinen 1,618 seviyesi, WIF’in bir sonraki potansiyel destek noktasını 4,36 dolar olarak işaret ediyor. Ayrıca, DOGE ile WIF arasında bir korelasyon var gibi görünüyor. Bu korelasyon devam ederse, DOGE‘nin %19,17’lik bir artışla 0,18 dolara kadar yükselebileceği tahmin ediliyor.
Ancak, RSI (Göreceli Güç Endeksi) hem WIF’in hem de DOGE’un aşırı alım bölgesinde olduğunu gösteriyor. Bu durum, yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini işaret ediyor. Eğer kâr alımları başlarsa, kripto para birimlerinin fiyatlarında bir geri çekilme olabilir. Bununla birlikte, yukarı yönlü senaryo daha fazla değer artışı getirebilir.
PEPE ve FLOKI
PEPE‘nin piyasa dinamiği, WIF’e benziyordu ve FLOKI de bu trendden nasibini aldı. Dört saatlik grafik incelendiğinde, PEPE ve FLOKI’nin yaşadığı kırılmanın, boğa bayrağı formasyonundan kaynaklandığı görülüyor.
Bu kırılmanın arkasında satıcıların güçlerinin tükenmesi yatıyor. Dolayısıyla, PEPE’nin fiyatı yükseldiği takdirde, FLOKI’nin de benzer bir eğilim sergileme olasılığı yüksek. Ancak, PEPE’nin fiyatı düşerse, FLOKI‘nin de düşebileceği unutulmamalı. Ayrıca, Müthiş Osilatör (AO) pozitif bir tablo çizerek artan yukarı yönlü momentumu işaret ediyordu.
Bu nedenle, PEPE’nin fiyatı, FLOKI’nin fiyatıyla benzer bir yükseliş trendine devam edebilir. Ayrıca, OBV metriği de artış göstererek alım baskısının fiyatı yukarıda tutmaya yönelik güçlü olduğunu gösterdi.
BONK ve SHIB
BONK ve SHIB grafiklerinin incelenmesi, belirli bir farklılık olduğunu gösteriyor. Fiyatlar bazen birlikte hareket ederken, diğer zamanlarda ayrışıyorlar. Özellikle, BONK/USD 4 saatlik grafikteki Para Akışı Endeksi (MFI), BONK token’ının aşırı alım bölgesine girdiğini gösteriyor.
Bu durum, MFI okumasının 89,99’a ulaşmasıyla ortaya çıkıyor. 80,00’in üzerindeki bir okuma, bir varlığın aşırı alındığını gösteriyor. Aynı zamanda, yüksek bir MFI okuması, sermaye akışının yoğun olduğunu belirtirken, traderların yakın gelecekte kârlarını almaya başlaması, SHIB ve BONK fiyatlarının düşmesine yol açabilir.