NBA ürün tasarımcısı Shawn Kurz, küresel açlık sorununu çözümü için gelecek nesillerle ilişki kurmayı ve bu yönde ilgi çekici ürünler tasarlamayı planladığını açıklıyor. Bir yandan NBA için ürün tasarlayan ve dev kurumlar için kahve tedarik eden Kurz, aynı zamanda blockchain teknolojisi ile dünyadaki açlığın bitmesi adına projeler yürütüyor. Günümüzde her ne kadar küresel açlık için birçok yardım kuruluşu tarafından projeler yürütülse de Kurz, bunların artık günümüzde yeterli olmadığını belirtiyor.
Y ve Z Kuşaklarının İlgisini Çekmek
Bu düşüncelerine yönelik ise Kurz, blockchain tabanlı hayır kurumu olan FoodChain Global’i (FCG) kurdu. FCG’nin blockchainini geliştirmesine eski bir askeri sistem mühendisi olan Cody Boyd liderlik ediyor ve bu ekip, FoodChain Global token’ı (FOOD) ve NFT’leri piyasaya sürerek elde edilen karı gıda bankalarına bağışlıyor.
Kurz, bu projeyle amacının küresel açlığa karşı olan mücadelede genç nesillere farkındalık yaratmayı hedeflediğini söylüyor. Bu amaçla Kurz ve ekibi, Y ve Z kuşaklarının dikkatini dijital ürünlerle çekmeyi planlıyor. Kurz konu hakkında şunları söylüyor:
“Küresel açlık sorunuyla mücadele etmeye devam etmek için gelecek nesillerle ilişki kurmalı ve buna uygun ürünler çıkarmalıyız. Aynı zamanda ürünleri onların ilgisini çekecek hale getirmeliyiz.”
Kurz’a göre, şaka coinler başta olmak üzere mevcut blockchain projelerinin birçoğu, gerçek dünyaya çok az katkı sağlıyor. Kurz insanlığın artık daha ciddi olaylara yönelmesi gerektiğini söylüyor ve makro kurumların liderlerini teknolojinin iyi yanlarını görmeye çağırıyor.
Bu Paralar Nereye Gidiyor?
Ayrıca Kurz, hayır kurumlarına bağış yapanların çoğunun sadece bağış yaptığını ve bağış sonrası paranın nereye harcandığına dair bilgi sahibi olamadığının da altını çiziyor. Ancak Kurz FOOD tokenları satın alan yatırımcıların, paralarının nereye gittiğini Polygon’un blockchain gezgini sayesinde kolayca takip edebileceğini de ekliyor. Polyscan’de ekosisteme açık işlemler yapıldığından FCG’deki dijital varlıkların hareketlerini isteyen herkes görebiliyor. Dolayısıyla hayırseverler, paralarının hangi hayır kurumuna gittiğini takip edebiliyor.
Günümüzde kripto ile yardım alan veya yapan kuruluşlar giderek artıyor. Birçok blockchain tabanlı proje, hayırsever girişimleriyle milyonlarca dolar topluyor. Kripto bağış platformu olan The Giving Block ise Şubat ayındaki topladıkları bağışların 2021’de toplanan bağışın 16 katı olduğunu söylüyor.