Ripple, geçtiğimiz hafta göstermiş olduğu güzel performansını bu hafta maalesef sürdüremedi. Hafta içerisinde 0,338$ – 0,466$ bandında (ki oldukça geniş bir aralık) hareket eden Ripple, hafta açılışını ve kapanışını 0,38$ seviyesinden yaparak değerini korumuş oldu. Ethereum’ un piyasadan pozitif ayrıştığını düşünürsek, XRP’ nin bu hafta yatırımcılarının beklentilerini karşılamadığını söyleyebiliriz. Hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyerek devam edelim.
Ripple’ ın hafta güzel bir yükseliş ile başladığını görüyoruz. Bu yükseliş neticesinde A düşen trendini de kırarak L3 (0,463$) seviyesini test etmiş. Ancak oluşan satış baskısı bar kapanışının A trendinin altına olmasına neden olmuş. İkinci grafikte görülen FIBO2 0.236 (0,40$) seviyesi de direnç olarak çalışmış. Artan satış baskısı müteakip üç günde de fiyatın düşmesine neden olmuş. Ancak cuma günü gelen alımlar yönü yukarı çevirmiş. Hafta sonu FIBO2 0.236 (0,40$) ve A düşen trendi yeniden test edilmiş. XRP/BTC grafiğine gelirsek bu hafta Y2 (10500SAT) seviyelerinden satış baskısı oluştuğunu görüyoruz. Bu satış baskısı fiyatı yeniden 1 numaralı trende doğru taşımız ve 1 numaralı trend destek olarak çalışmış. Hacim tarafına baktığımızda ise bu hafta düşük bir seyrin olduğu yorumunu yapabiliriz. Bu gelişmeler doğrultusunda değerlendirmemize geçelim.
Ripple, bu haftayı geniş bir bant içerisinde dalgalanarak geçirdi. Bu durumun kısa periyotlu yatırımcılar açısından iyi olmadığını söyleyebiliriz. Ancak duruma orta vade açısından baktığımızda, bu hafta üç buçuk aylık düşen trend (A) test edildi ve maalesef bu bölgeden satış baskısı oluştu. Piyasanın genel durumunu da düşündüğümüzde, XRP bu haftaki genel havaya uydu. Bulunulan mevcut konuma göre, önümüzdeki hafta L2 (0,355$) ve A düşen trendi arasındaki sıkışmayı takip etmek uygun olacaktır. Yukarı kırılım gerçekleşirse L3 (0,463$) seviyesi yeniden gündeme gelecektir. L2 (0,355$) seviyesinin altında kalınırsa baskının artacağını düşünüyorum. XRP/BTC grafiğine geldiğimizde ise, 1 ve Y2 (10500SAT) trenleri arasında sıkışmanın devam ettiğini görüyoruz. Bu sıkışmanın kırılım yönü, XRP’ nin dolar değerini ciddi olarak etkileyecektir. Bu aşamada Y2 (10500SAT) seviyesinin yukarı kırılımı gerçekleşirse XRP’de volatil bir hareket göreceğimizi düşünüyorum. 1 numaralı yükselen trendin aşağı kırılımı ise Y1 (8660SAT) seviyesini gündeme getirecektir. Grafiklerdeki hacim barlarına baktığımızda ise halen düşük seyrin devam ettiğini görüyoruz. Bu durum maalesef olumsuz görüntü oluşturuyor. Ancak altcoin’lerin arasında XRP’ ye ciddi bir ilgi olması sebebiyle, piyasanın toparlanması halinde hacmin de artacağını değerlendiriyorum.
2019 yılında bol kazançlar elde etmeniz dileğiyle…
Burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. (Analiz tarihi: 31.12.2018)
Grafik Kaynak: TradingView