Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 11.06.2018)
Hazırlamış olduğum grafikler GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR. (Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
XRP bir önceki hafta güzel bir performans sergileyerek altcoinlerin içerisinde pozitif ayrışanların arasında yerini almıştı. Performansını bu hafta yüksek tutamasa da yatay seyir izleyen XRP, hafta sonundaki satış baskısı karşısında maalesef duramadı. Haftaya 0,69$ seviyesinden başlangıç yapan XRP, bu baskı ile haftayı 0,57$ seviyesinden kapatarak %17 değer kaybetti. Şimdi hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyelim.
XRP’ nin haftaya hafif yükseliş ile başladığını görüyoruz. Bu yükselişini FIBO2 0.382 (0,70$) seviyesine dek sürdürmüş ancak bu seviyenin direnç olarak çalışması ile satış baskısı oluşmuş ve fiyat FIBO2 0.236 (0,64$) seviyesine kadar gerilemiş. Bu seviyeden gelen tepki ile fiyatın artış gösterdiğini ve hafta sonuna kadar yatay seyrettiğini görüyoruz. Haftanın son günü piyasaya gelen satış baskısı, fiyatın öncelikle FIBO2 0.236 (0,64$) seviyesinin ve sonrasında B (0,60$) trendinin altına inmesine neden olmuş. Satış baskısına FIBO2 0 (0,54$) seviyesine yakın bölgeden (bir önceki dip bölgesi) bir tepki oluştuğunu söyleyebiliriz. RSI indikatörü yatay seyrinin ardından gelen satışlar ile yönü aşağı çevirmiş ve 30 değerine yaklaşmış durumda. Hacim tarafında ise satışlar ile birlikte bir miktar artış görüyoruz. Bu gelişmeler neticesinde değerlendirmemizi yapabiliriz.
XRP toparlanma aşamasında yönü yukarı çevirerek güzel bir tablo oluşturmuştu. Ancak piyasadaki bu kötü havanın etkisine karşı maalesef güç kaybetmek zorunda kaldı. Piyasadaki birçok altcoin ile kıyasladığımızda XRP’ nin yine de sağlam durduğunu söylemek doğru olacaktır. Mevcut durumda ise fiyatın ilk grafikte belirttiğim B (0,60$) trendinin altına sarkması olumsuz görüntü oluşturuyor. Fiyat bu seviyede hareketine devam ederse satış baskısının artacağını düşünüyorum. Bu durumda FIBO2 0 (0,54$) seviyesi destek olarak takibimizde olmalıdır. Satış baskısı devam ederse C (0,45$) trendi destek olarak gündeme gelecektir. C (0,45$) trendinin altında ise görünüm oldukça negatif olacaktır. XRP’ nin rahat bir nefes alması için ise B (0,60$) treninin üzerine geçiş yapması gerektiğini düşünüyorum. B (0,60$) trendinin üzerinde E (0,84$) direnci gündeme gelecektir. Bu aşamada ikinci grafikte belirttiğim kısa vade FIBO seviyeleri takip edilebilir. RSI indikatörünün yönü aşağı çevirmesi olumsuz görünüm oluştursa da bu seviyelerde tepki hareketi oluşması takip edilebilir. Hacim tarafında ise piyasanın genelinde olduğu gibi zayıf bir görünün söz konusu. Hacimde artışın gerçekleşmesinin fiyat hareketine ivme kazandıracağını değerlendiriyorum.