Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 27.05.2018)
Hazırlamış olduğum bu grafik GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR. (Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Piyasadaki olumsuz havadan nasibini alan XRP bu hafta da düşüşünü sürdürdü. Hafta başında 0.70$ seviyesinde bulunan XRP, hafta kapanışını 0.60$ seviyesinden yaparak %14 değer kaybetmiş oldu. Bu olumsuz piyasada birçok altcoin’ in %20 ve üzerinde değer kaybettiğini düşünürsek, piyasa değeri sıralamasında üçüncü sırada yer alan XRP’ nin bir nebze dirençli durduğunu söyleyebilirim. Şimdi hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyip değerlendirmemize geçelim.
XRP haftaya düşen trendin hemen altında başlangıç yapmıştı. Ancak piyasanın satış yönlü seyretmesi ile bu direnç seviyesini geçemeyerek düşüşe geçtiğini görüyoruz. B (0.6$) trend desteğine kadar satış devam etmiş. B (0.6$) trendinin altına sarkma meydana gelse de yeniden trendin üzerine geçiş yapılmış. Fiyatın hafta sonuna kadar B (0.6$) trendi çevresinde hareket etiğini görüyoruz. RSI değeri hafta içerisinde 32 değerine kadar gerilemiş fakat bu seviyeye geldikten sonra hafif toparlanma ile yatay harekete devam etmiş durumda. Hacmin ise oldukça düşük olduğunu söyleyebilirim. Bu gelişmeler neticesinde esas değerlendirmemizi yapabiliriz.
XRP’ nin piyasa içerisinde birçok altcoin’ e nazaran daha güçlü durduğunu söyleyebilirim(%14 değer kaybetmesi oldukça olumsuz olmasına rağmen). Piyasadaki gelişmeleri takip eden okurlarımız XRP ile ilgili birçok olumlu gelişme haberlerine aşinadırlar. Kısa vade için stresli günler de yaşasak da orta ve uzun vade için olumlu gelişmelerin fiyat anlamında ederini bulacağını düşünüyorum. Tabi bu bahsettiklerim için temel analiz boyutunu ilgilendiren hususlardı. Peki, teknik ne diyor? Mevcut durumda B (0.6$) trendi destek olarak çalışmaya devam ediyor(kritik bir seviyede bulunulduğunu söyleyebilirim). Ayrıca üçüncü kez kısa vade düşen trendine de yaklaşılmış. Bu trendin yukarı kırılması (hacim desteği ile) fiyatın hareketlenmesini sağlayacaktır ve E (0.84$) trendi yeniden direnç olarak gündeme gelecektir. E (0.84$) trendi üzerinde ise FIBO 0.236 (0.93$) seviyesi takibimizde olmalıdır. Olumsuz piyasa da ise C (0.45$) trendi destek olarak gündeme gelecektir. Fiyat C (0.45$) trendine kadar düşecek olursa ikili dip oluşumu için bir tepki hareketi takip edilebilir(Yeni alım ve maliyet düşürme için). C (0.45$) trendi altında ise satış baskısının daha da artacağını değerlendiriyorum. RSI indikatörünün yatay seyretmesi kısmi olumlu olduğunu söyleyebilirim ancak yukarı yönlü hareket için hacim destekli kuvvetli bir bara ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum.