San Francisco merkezli Blockchain girişimi Ripple $0.810446, müşterileri adına kripto paraları depolamak için çeşitli bankalara ve fintech firmalarına yönelik kripto saklama çözümünü hayata geçirdi. Bu adım, Federal Reserve’in (Fed) geleneksel bankaların kripto firmalarına sunduğu saklama hizmetlerine yönelik baskısını arttırdığı bir dönemde gerçekleşti.
Ripple’ın Kripto Saklama Özellikleri
Ripple, CNBC’ye verdiği demeçte, bankacılık ve fintech müşterilerinin kripto paraların saklamalarını sağlayacak çeşitli özellikler sunacağını belirtti. Bu, Ripple’ın yeni oluşturduğu Ripple Custody bölümü kapsamında gelişmekte olan bir iş alanı olacak. Eylül ayında, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bu lansman hakkında ipucu vermişti.
Ripple, kripto saklama hizmetini başlatarak bu süreçte tüm düzenleyici gereksinimleri karşıladığını teyit etti. Bu, önceden yapılandırılmış operasyonel ve politika ayarlarının yanı sıra, yakın zamanda önemli güncellemeler yayınlayan Ripple XRP Ledger blockchain platformu ile entegrasyonu da içeriyor.
Ayrıca, uyumluluğu sürdürmek adına, kripto saklama platformu kara para aklamaya karşı riskleri izleyerek, kullanıcı dostu ve etkileşimli bir arayüz sunmayı planlıyor. Ripple’ın RippleNet ödeme çözümü dışındaki alanlarda çeşitlilik sağlamak için attığı bu adım, şirketin stratejik genişlemesinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ripple Ürünler Kıdemli Başkan Yardımcısı Aaron Slettehaugh, “Yeni özelliklerle, Ripple Custody, yüksek büyüme gösteren kripto ve fintech işletmelerine güvenli ve ölçeklenebilir dijital varlık saklama hizmeti sunma kapasitesini genişletiyor.” ifadelerini kullandı.
Rakiplere Karşı Güçlü Bir Adım
Bugünkü duyuru, blockchain girişiminin Ripple Custody markası altında kripto saklama hizmetlerini konsolide etme ve Coinbase, Gemini gibi mevcut oyuncularla doğrudan rekabete girmek için attığı ilk adımlardan biri oldu.
Kripto saklama sektörü henüz gelişmekte olup hızla büyüyor. Coinbase gibi firmalar, BlackRock gibi büyük müşterilere Bitcoin $89,143 saklama hizmeti sunarken, geleneksel bankacılık oyuncuları da bu alana girmeye başladı. Örneğin, BNY Mellon geçen ay kurumsal kripto saklama lisansı aldı.
Ripple Custody, HSBC, Societe Generale, BBVA’nın İsviçre kolu ve DBS gibi önde gelen müşterilere sahip olmakla birlikte, yedi ülkede faaliyet gösteriyor. Ripple, XRP Ledger entegrasyonu ile gerçek dünya varlıklarının tokenleştirilmesi pazarına da yatırım yapıyor.
Ripple’ın yerel merkeziyetsiz borsaya erişim sağlayacak olan XRP Ledger teknolojisi entegrasyonu, alıcı ve satıcıların çeşitli dijital varlıkları aracısız olarak doğrudan ticaret yapmalarına imkan tanıyacak. Bu sayede işlemler daha hızlı ve düşük ücretlerle gerçekleşecek.
Kripto saklama işini güçlendirmek adına Ripple, Metaco ve Standard Custody & Trust Company gibi firmaları satın alarak önemli yatırımlar yaptı. Bu hamleler, Ripple’ın kripto saklama alanında büyümesini desteklemeyi amaçlıyor.
Ripple, saklama hizmetinin hızla büyüyen bir alan olduğunu ve platformunun bu yıl %250 oranında kullanıcı artışı yaşadığını belirtiyor. Boston Consultancy Group, kripto saklama pazarının 2030 yılına kadar 16 trilyon dolara ulaşmasını öngörüyor.
Ripple’ın kripto saklama çözümleri, bankalar ve fintech firmaları için dijital varlıkların güvenli bir şekilde depolanmasını sağlayarak sektördeki rekabetçi konumunu güçlendiriyor.