Solana (SOL), hakim “azalan üçgen” modelinin zirvesine yaklaşırken belirleyici bir kırılma anına yaklaşıyor. Buna bağlı olarak yatırımcısının hareketlerinin de sertleşebileceği öngörülmekte.
Solana’da Yüzde 40 Fiyat Düşüşü
Özellikle, SOL’un fiyatı, düşen bir trend çizgisi direnci ve azalan bir üçgen gibi görünen yatay trend çizgisi desteği ile tanımlanan bir aralıkta konsolide oluyor – bir trend devam modeli.
Bu nedenle, SOL, Kasım 2021’deki 267 dolarlık zirvesinden yaklaşık %85 düşüşle daha düşük bir trend izlediğinden, üçgen aralığının altına düşme olasılığı daha yüksek.
Teknik analizin bir kuralı olarak, fiyat üçgenin maksimum yüksekliği kadar düşene kadar alçalan bir üçgen oluşumunu takip eden bir kırılma hareketi sürebilir. Bu, SOL’un düşüş fiyat hedefini bugünün fiyatından yaklaşık %40 düşüşle Haziran ayında 22.50 dolara gerileyebileceğini gösteriyor.
Ancak, Samurai Trading Academy tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, tüm azalan üçgenler her zaman düşüş habercisi değildir. Özellikle, azalan bir üçgen grafiğinin kâr hedefine ulaşma olasılığı, modelin geçmişine göre 10 üzerinden 7‘dir.
Bu, Solana’ya kabaca %30’luk bir toparlanma ve yükseliş şansı veriyor.
Solana’nın Toparlanma Senaryosu
Düşüş trendleri sırasında oluşan ancak yine de fiyatların tersine dönmesine yol açan azalan üçgenler, genellikle varlığın düşüş döngüsünün altını işaretler.
Solana’nın üçgenin yatay trend çizgisi desteğinin üzerinde güçlü olduğunu varsayalım. Ardından, SOL/USD paritesi yapının düşen trend çizgisi direncinin üzerine çıkabilir ve maksimum yüksekliği kadar yükselebilir ve bu da yukarı hedefini bugünkü fiyattan yaklaşık %72 artışla 65 dolara getirebilir.
SOL/USD günlük fiyat tablosu, azalan üçgen ters kurulum özelliğine sahiptir. Azalan üçgenin yükseliş kâr hedefi, SOL’nin 50 günlük üstel hareketli ortalaması (50 günlük EMA; kırmızı dalga) 59 dolar civarında da örtüşüyor.
Bu arada, 12 Mayıs’tan bu yana aşırı satım eşiği olan 30’dan geri dönen SOL’un günlük göreli güç endeksi (RSI) de tokenin yukarı yönlü beklentilerini artırıyor.
Solana TVL’lerinde Yüzde 75 Düştü
Yapılan analizde, Solana’nın temellerinin karışık olduğu vurgulandı.
Bir blockchain ağı olarak, arka arkaya kesintiler nedeniyle son aylarda kötü performans göstermişti. Defi Llama’dan elde edilen verilere göre, Solana’nın akıllı sözleşmelerinde kilitli toplam değer (TVL), Aralık 2021’deki 14,83 milyar dolarlık rekor seviyeden %75 düşüşle 3,69 milyar dolara düştü.
ABD merkezli kripto analitik firması Messari’de araştırmacı olan James Trautman tarafından kaleme alınan bir araştırmaya göre, Solana 2022’nin ilk çeyreğinde ağ kullanımı, geliştirici etkinliği, ağ altyapısı ve genel ekosistemde sürekli bir büyüme yaşadı. Trautman şu şekilde açıklama yaptı;
“Yeni NFT’lerin ve NFT pazarlarının sürekli büyümesi, TVL’nin çeşitlendirilmesi, UX’deki gelişmeler ve DeFi dışındaki çeşitli sektörlerdeki yeni uygulamalar dahil olmak üzere çeşitli faktörler 1. çeyrek sonuçlarına katkıda bulundu.’’
8 Haziran’da Solana’nın risk sermayesi kolu, kripto sektörü 40 milyar dolarlık bir “algoritmik stablecoin” projesi olan Terra’nın son çöküşünden zarar gören bir ülke olan Güney Kore’de blockchain tabanlı ürünlerini desteklemek için 100 milyon dolarlık bir yatırım ve hibe fonu başlattı.
Karar, projelerini Terra’dan Solana’ya taşımak isteyen geliştiricileri çekmeyi bekliyor, bu da SOL için daha yüksek bir talebe yol açabilir.
Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir