Bitcoin’in yükselen fıyatı devletlerin dikkatini bir hayli çekti. Galaxy Yatırım Ortakları şirketinin CEO’su Michael Novogratz’a göre bitcoin’i düzenlemek, devletler için hiç kolay olmayacak.
Fortress Invesment isimli yatırım şirketinde eski serbest yatırım fonu yöneticisi olan Novogratz, kripto paralara yatırım yapmak için 500 milyon dolarlık bir fon oluşturuyor. Ünlü yatırımcı CNBC ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir röportajda, hükümetlerin bitcoin’i yürürlükten kaldırabilmelerinin, hatta buna teşebbüs etmelerinin bir olasılık olmadığına dikkatleri çekti.
Bitcoin ile ilgili tartışmaların artmaya başladığı günlerde Novogratz bitcoin ile ilgili şu ifadeleri kaydetmişti:
“Bitcoin’de bir baloncuk oluşabilir ancak bitcoin’in kendisi bir baloncuk değildir.”
Bitcoin $25,000’a çıkabilir
Novogratz bitcoin’in geçtiğimiz günlerdeki performansına işaret ettikten sonra, bitcoin fiyatının 25,000 dolara çıkabileceğini ifade ederek hükümet yetkililerini uyardı. Ayrıca Birleşik Devletler de dahil olmak üzere çoğu ülkedeki düzenleyicilerin dijital paralar ile çalıştığını ve onları ilginç bulduklarını ifadelerine ekledi.
Novogratz bitcoin’in küresel bazda “spekülatif bir çılgınlık” evresi içerisinde olduğunu ifade etti. Finansal bir araştırma firması olan Autonomous Next’in, 123 tanesi 2017 yılında olmak üzere en az 171 “kripto fonun” başlatıldığını bildirmesi bu çılgınlığı doğrular nitelikte.
Büyük finansal kuruluş Cboe Global Markets, bu pazar gününde bitcoin vadeli işlemlerini başlatacak. Üstelik bir diğer kuruluş CME, aynı işlemleri 18 Aralık’ta başlatacağını duyurdu. Böylesi yatırımlar, bitcoin’in yatırım topluluklarında meşru bir varlık sınıfı olarak değerlendirilmesine yardımcı oluyor.
Yeni Kullanımlar
Novogratz, gelecekte ortak otomobil kullanımı gibi diğer kullanım alanlarına yönelik kripto paraların bulunacağını tahmin ediyor.
Novogratz geçtiğimiz günlerde, belirli bölgeler için bitcoin’de baloncuk olabileceğini ancak bitcoin’in kendisinin bir baloncuk olmadığını ifade etmişti. Ünlü yatırımcı, geçmişte internet gibi yenilikçi ve devrimci teknolojiler etrafında pek çok baloncuğun yaşandığını da ifadelerine ekledi.
Örneğin “.com” baloncuğu, projelere fazla değer biçilmesine neden olmuştu. Buna göre bir domain ya da online bir işletme sahibi olan şirketler, milyarlarca dolarlık satışlar yapmıştı.
Ancak internetin kendisi bir baloncuk değildi. Bu teknoloji dünyadaki her sektörü, iletişimi ve bilgi işlem sürecini kökten değiştirerek, yeni bir şekle soktu. İnternet ile ilgili olarak, .com dönemindeki gibi bir baloncuk vardı. Ancak internet teknolojisinin kendisi bir baloncuk, dolandırıcılık ya da sahtekarlık değildi.
Kaynak: Crytocoinsnews.com