Yatırımcılar bugün kripto para birimi Lista’nın Binance’te listelenmesini bekliyordu. Listeleme biraz önce gerçekleşti. Listeleme sonrasında fiyat en yüksek olarak 0,81 doları gördü. Diğer taraftan ünlü piyasa yapıcı DWF Labs tarafından yapılan Lista hareketleri yatırımcılar arasında endişeye neden oldu. DWF Labs’ın hamlelerine bakalım.
DWF Labs’ın Lista Hamlesi
LISTA’nın yakın zamanda birden fazla borsada listelenmesi, 0,81 dolar gibi bir fiyat eiketinin oluşmasını sağladı. Bu durum kripto para birimi için önemli bir rakam. Diğer taraftan özellikle LISTA DAO için bir piyasa yapıcı (MM) olarak tanımlanan DWF Labs’ın bir hamlesi var. Hamleyi bize Lookonchain bildirdi.
Buna göre listelemeden önceki iki gün içinde DWF Labs, projeden önemli miktarda token alımı gerçekleştirdi. DWF Labs 10 milyon LISTA tokenı aldı. Bu token’ların alınmasının ardından DWF Labs, çeşitli merkezi borsalara yani CEX’lere bir dizi transfer başlatarak piyasayı beklenen ticaret faaliyetine hazırladı.
DWF Labs Hangi Borsalara Lista Yolladı
Token’ların DWF Labs tarafından farklı borsalara dağıtımı aşağıdaki şekilde gerçekleştirildi:
- 2,5 milyon LISTA token’ı Bitget’e,
- 2 milyonu Binance’e,
- 1,5 milyonu MEXC’ye,
- 000’i Gate.io’ya,
- 000’i de KuCoin’e aktarıldı.
DWF Labs tarafından yapılan bu gönderimlerin bende bazı soru işaretleri oluşturduğunu belirtmek gerekiyor. Çünkü DWF Labs’in bu token’ları hangi fiyattan aldığı açıkçası belli değil. Büyük bir ihtimal Lista ucuz bir fiyattan alındı ve şimdi borsalarda satılacağı için DWF Labs önemli miktarlarda kar elde edecek.
Kimi zaman bu hamlenin potansiyel fiyat dalgalanmalarını azaltmaya yardımcı olacağı şeklinde yorumlar yapılsa da açıkçası ben bu yorumlara çok da katılmıyorum. Ayrıca neden bir borsaya değil de listelenen farklı borsalara yönelik gönderimler yapıldı sorusunu da sormak gerekiyor. Neticesi ne olursa olsun önemli sayıda Lista’nın borsalara aktarılmış olması satış olması halinde fiyatın yükselişini engelleyecek bir faktör olarak karşımızda duracaktır. DWF Labs ne kadarlık bir fiyattan bu token’ları aldığını açıklasa da şeffaflığın yansımalarını bir görsek. Ha pardon, ticari sır diye bir kavram vardı değil mi?