BBC’nin yaptığı son açıklamalara göre Facebook hariç Libra Derneği’nin 21 kurucu üyesinden hiç birisi henüz projeyi desteklemek için para vermedi.
Başlangıçtaki Yatırım
BBC’nin 23 Ekim’de ismini paylaşmadığı kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, Libra Birliği Konseyi’nin Haziran 2019’da ortaya çıkmasından bu yana kurucu ortaklar arasında bugüne kadar herhangi bir mali anlaşma imzalanmadı.
Bilindiği gibi Libra whitepaper’ında Facebook kurucu üyelerinden her birinin konseydeki oylamalar ve oylamaların güvenliği için projeye en az 10 milyon dolarlık yatırım yapması gerektiği belirtiliyor.
Ancak BBC’nin kaynaklarına göre Libra Derneği’nin üyeleri geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda bu ücret hakkında hiç görüşmediler. Libra Derneği bu konuda yorum yapmayı reddetse de, yapılan açıklamalarda projenin Facebook’un kendisinden başka hiçbir kaynaktan maddi destek almadığı iddia ediliyor.
7 Ortak Ayrıldı
Daha önce bu haberimizde de sizlerle paylaştığımız gibi Libra’dan ayrılan ilk ortak PayPal olmuştu. PayPal konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Libra’nın büyük amacını hala destekliyor ve gelecekte beraber çalışabileceğimiz yollar için iletişim içerisinde olacağız. Facebook bizim için büyük değere sahip önemli bir ortak oldu ve çeşitli durumlarda Facebook’u destekleyip ortak olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
PayPal’ın ardından Visa, Mastercard, Stripe, eBay, Mercado Pago ve Booking de projeden ayrıldıklarını açıkladı. Bu açıklamaların ardından Libra Derneği’nin üye sayısı 14’e düşmüş oldu. Daha öncesinde de ortaklardan bazıları düzenleyici engeller aşılmadığı sürece Libra projesi ile ilgili kararlarını tekrar değerlendirmek isteyeceklerini ifade etmişti.
Öte yandan Facebook’un kripto para cüzdanı Calibra’nın başındaki isim David Marcus, yedi firmanın geri çekilmesinin projeyi etkilemediğini dile getirdi.
Kaynak: Cointelegraph