Ayı piyasalarının zorlayıcı ortamı kümülatif hacmi eritmeye devam ederken yeni projeler doğuyor. Milyar dolarlık değerlemelere ulaşmak artık çok zor ancak ayı piyasalarında yatırım almayı başaran az sayıda proje sonraki boğa sezonunda adından söz ettirebilir. Bugün opBNB tabanlı yapay zeka projesi 5,6 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Kripto Para Kurumsal Yatırım
Yapay zeka araçları sunan opBNB tabanlı MyShell bugün tohum finansman turunun tamamlandığı müjdesini verdi. INCE Capital tarafından yönetilen yatırım turuna Hashkey Capital, Folius Ventures, SevenX Ventures, OP Crypto ve birçok şirket dahil oldu. Kurucu ortak Ethan Sun bugünkü yatırımla birlikte proje değerlemesinin 57 milyon dolara ulaştığını söyledi.
2023 başında Sun’ın arkadaşlarından ve kripto topluluğundan 200.000 dolarlık ufak bir yatırım alan MyShell bugünkü yatırımla boğa piyasasına hazırlanabilecek sermayeye ulaştı. 2020 yılında benzer ufak yatırımlar alan ekiplerin boğa sezonunda devasa kazançlar elde ettiğini gördük.
MyShell Nedir?
Lansmanı Mayıs ayında yapılan MyShell kullanıcıların “Shells” adı verilen sohbet botları oluşturmasını sağlıyor. Web3 odaklı yapay zeka projesi hem içerik oluşturucular hem de kullanıcılar için hizmet veriyor. İçerik, sohbet, pazarlama botları için ideal bir hizmet sağlayıcı olmak isteyen ekip henüz çok yeni bir alanda faaliyet gösteriyor.
Web3 tarafı için Sun hem içerik oluşturucular hem de tüketiciler için token ödülleri olacağını söyledi. İçerik oluşturucular, içerik botları ilgi gördüğünde MyShell’in yerel token’ını alacaklar. Bu ek gelir anlamında da iyi bir alternatif olabilir.
MyShell tarafından yayınlanan verilere göre lansman tarihinden bu yana 30 binden fazla içerik oluşturucu platformu kullandı. Toplam ulaşılan kullanıcı sayısınınsa 400 bin olduğu iddia ediliyor. Airdrop avcılarının alakasını hesaba katarsak bunun büyük kısmının organik olmadığını söyleyebiliriz.
Kurucu ortak Ethan Sun şunları söyledi;
“Günümüzde yapay zeka ortamı, şeffaflık eksikliği, merkezileşme ve yanlış hizalanmış teşvikler de dahil olmak üzere acil zorluklarla boğuşuyor. Amacımız, kullanıcıların yarattıklarına gerçekten sahip oldukları ve çalışmaları için adil bir karşılık aldıkları bir ekosistem geliştirmektir.”