Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 16.07.2018)
Hazırlamış olduğum grafikler GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR.(Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Ethereum’ un bu hafta piyasanın (bir nevi BTC’nin) dinamiklerine uygun bir şekilde hareket ettiğini söyleyebilirim. Bu doğrultuda haftaya 487$ seviyesinden başlangıç yapan ETH, gelen satış dalgası neticesinde haftayı 451$ seviyesinden kapatarak %7,4 değer kaybetti. Şimdi hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyelim.
ETH’ nin hafta açılışını A (495$) trendinin hemen altında yaptığını görüyoruz. Piyasadaki satış dalgasının etkisi ile iki günlük sert düşüş barı oluşmuş ve D düşen trendi yeniden aşağı kırılmış. Bu iki günlük düşüşün ardından Pazar gününe kadar yatay bir seyir görüyoruz. Bu yatay hareket fiyatı yeniden D düşen trendine doğru sıkıştırmış. Pazar günü ise gelen alımlar ile D düşen trendinin yeniden yukarı kırıldığını görüyoruz. RSI tarafında fiyata paralel bir seyir söz konusu. Hacim tarafında ise önceki günlere nazaran daha düşük hacim barlarının oluştuğunu görüyoruz. Bu gelişmeler neticesinde esas değerlendirmemize geçebiliriz.
Ethereum piyasanın dalgaları içerisinde hareketini sürdürmeye devam ediyor. ETH için can sıkan durumun ise piyasanın bir numaralı altcoini olmasına rağmen BTC hareketlerine çok bağlı kalması ve bir türlü pozitif ayrışamaması olduğunu düşünüyorum. Bunun temel sebebinin ise temel analiz anlamında ETH’yi olumlu yönde etkileyecek bir haber akışının gerçekleşmemesi olduğunu değerlendiriyorum. Teknik grafiğe bakacak olursak geçtiğimiz hafta belirttiğim flama formasyonunun A (495$) trendinin geçilememesi ile başarısız olduğunu görüyoruz, Mevcut durumda ise fiyatın D düşen trendinin üzerinde bulunmasını pozitif yorumlayabiliriz. Ancak A (495$) seviyesinin henüz geçilememesi fiyat üzerinde baskının olduğunu bizlere gösteriyor. D trendinin üzerinde kalındığı sürece fiyatın yeniden A (495$) seviyesine yöneleceğini değerlendiriyorum. A (495$) trendinin yukarı kırılması fiyat hareketlerine ivme getirecektir ve yükseliş için güvenli bir zemin oluşturacaktır. A (495$) seviyesini üzerinde FIBO2 0.236 (507$) seviyesi direnç olarak takip edilmelidir. Olumsuz piyasada ise B (400$) seviyesi önemli destek bölgesi olacaktır. RSI tarafında 50 değerinin üzerinde fiyat artışının ivmeleneceğini değerlendiriyorum. RSI 50 değerinin altı bizlere fiyatın baskı altında olduğu ile fikir vermeye devam edecektir. Hacim tarafında ise düşen bir görünüm oluşmuş. Fiyat artışının güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için hacim artışına ihtiyacımız oluğu kanaatindeyim.