Tanınmış kripto para analistlerinden Lark Davis son videosunda büyük patlama yapma ihtimali olan 5 altcoin paylaştı. Sürekli olarak yeni projeleri takip eden Lark Davis sosyal medya üzerinden takipçilerine erken dönem yatırım fırsatları sunuyor. Elbette bu paylaşımlar yatırımcılara her zaman para kazandırmıyor. Bu yüzden dikkatli olmakta ve kapsamlı bir araştırma yaparak yatırım kararı almakta fayda vardır.
Wilder World (WILD)
Listenin ilk sırasında bir NFT metaverse projesi olan Wilder World (WILD) bulunuyor. Merkezi olmayan DAO ve NFT pazarı çoklu katmanlara sahiptir. Sanatçılar ve NFT yatırımcısı koleksiyon meraklıları için hizmet veren Wilder World (WILD) bütünsel bir kullanıcı deneyimi sağlayan çeşitli uygulamalar sunuyor.
Lark Davis bu projeyi duyurduğunda 1,67 dolardan işlem gören projenin yaklaşık 111 milyon dolar piyasa değeri bulunuyor. Projenin çok daha fazla büyüyeceğini düşünen analist onu Decentraland (MANA) ile karşılaştırıyor.
WILD için kısa vadeli hedefini 20x olarak açıklayan tanınmış analist NFT ile projenin daha da büyüyeceğini düşünüyor.
EpiK Protocol (EPIK)
Merkezi olmayan ultra büyük ölçekli veri projesi olan EpiK Protocol (EPIK) insanlara birçok avantaj sunuyor. Kripto paralarla alakalı geniş kapsamlı verileri bilgi grafiğine dönüştürmenizi sağlayan EpiK Protocol (EPIK) niche bir alanda çalışıyor.
“Bu sonsuz bilgi havuzu sürekli güncelleniyor. Üstelik sadece kriptolarla alakalı veriler de değil, birçok konuda çok kapsamlı bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Yapay zeka vizyonunu destekleyen bu yapı gelecekte değerlenecek bir alana yöneliyor”.
Bildiğiniz üzere gelişmiş yapay zeka algoritmaları büyük veri havuzlarından besleniyor. EpiK Protocol (EPIK) bu konuda blockchain tabanlı bir çözüm oluşturuyor.
Elrond (EGLD)
Projeyi daha önce birçok analistten duymuştuk. Eğer bir pazarlama politikası değilse Elrond (EGLD) çok fazla uzman yatırımcının dikkatini çekmiş gibi görünüyor. Davis bu projenin mevcut fiyatını en az 10’a katlamasını bekliyor.
“Elrond bir süredir launchpad için bekliyor. Bunun gelmesi fiyatın yükselişi için önemli bir katalizör olacak”.
Lark Davis’e göre fiyatın hızla yükselmesi gerekiyor, ilerleyen süreçte lauchpad’in beklenen etkiyi ne denli göstereceğini izleyip tecrübe edeceğiz.
Covalent (CQT)
Bu proje gelişmiş API sistemidir. Covalent (CQT) sayesinde birden fazla blockchain incelenebilir ve buradan veri çekilebilir. Blockchain işlem verilerini kendi sağladığı API sayesinde paylaşan Covalent (CQT) ilgi çekici bir şey yapmışa benziyor.
API hakkında fikri olmayanlar için durumu şöyle özetleyelim. Arka planda çalışan çok kapsamlı kodlar vardır ve sizin ihtiyacınız olan veriyi kaynaktan beslenerek size sunulabilecek hale getirir. Siz sistemin sunduğu API sayesinde bu verileri işleyebilirsiniz. Çok ileri seviye kod bilginiz olmadan kolayca bunu yapmanız mümkündür. Facebook, Twitter ve Google gibi uygulamaların kendilerine ait API yapıları bulunuyor. Gelişmiş yazılımcılar bu API’ler haricinde kendi sistemlerini de yazabiliyor. Covalent (CQT) bunun blockchain versiyonuna niyetlenmiş.
Videonun çekildiği sırada CQT, yalnızca 59 milyon dolarlık bir piyasa değeri ile 1,2 dolar civarında işlem görüyordu. Davis’e göre fiyatın en az 48 dolar olması gerekiyor ve Covalent (CQT) için 40x’lik bir hedefi bulunuyor.
Moonbeam (GLMR)
İşte listenin sonundaki gizli mücevher, Polkadot (DOT) ağı üzerinde çalışan protokol blockchain uygulamaları oluşturmanıza yardımcı oluyor. Peki farklı olan ne? Moonbeam (GLMR) ile geliştirilen uygulamalar birbirleriyle daha uyumlu çalışabiliyor. Farklı modüllerden oluşan yapılar için tercih edilebilir bir özellik sunuyor.
Henüz Polkadot (DOT) paralel ağında yerini almamış olan proje Eylül ayına kadar müjdeyi verecek. Kusama’da yerini ayıran Moonbeam (GLMR) yerini büyük oranda garantiledi.