IntoTheBlock tarafından sağlanan verilere göre, Dogecoin (DOGE) yatırımcılarının kârlılık oranı %85’e ulaştı. Elde edilen blockchain veri portalı analizine göre yatırımcılarının %12’sinin hala dışarda olması dikkat çekti. Buradaki dışarıda olma kavramı , sahiplerin hiç DOGE’ye sahip olmadığı şeklinde yorumlanmamalı. Bunun yerine, küçük bir kısmının düşük zarar oranlarıyla DOGE yatırımını sürdürdüğü şeklinde yorumlanabilir. Tüm bunlara rağmen, kazançlarını sürdüren yatırımcıların sayısındaki yukarıda bahsedilen yükseliş, DOGE’nin son performansına ışık tutuyor.
DOGE’de Son Durum
Yazım saati itibariyle Dogecoin 0,1616 dolar seviyesinde işlem görüyordu ki bu son yedi günde %90,18’lik bir artış anlamına geliyordu. Yalnızca bugün bile DOGE %15 oranında artış yaşadı. Ancak fiyatta son 7 günde görülen performans coin ile ilgili tek ilginç olan konu değildi.
Daha geniş bir inceleme yapılması gerekirse piyasadaki çok sayıda kripto paranın değerinde artış yaşandığı görülüyor. Ancak bugün itibariyle bazılarında ivmenin zayıfladığı görülüyordu.
Ancak DOGE bu grubun dışında kaldı, çünkü değer artışı bugün de devam ediyordu. Ayrıca, Ortalama Coin Yaşı (MCA) göstergeleri DOGE’nin henüz yerel bir zirveye dahi ulaşmadığını ortaya koyuyordu.
Görünen yüksek MCA değeri, HODLer’ların coinlerini kendi cüzdanlarında tutmaya devam ettiğini ortaya koyuyordu. Genel olarak, MCA’daki ani yükselişlerin coinlerin borsalara aktarıldığı şeklinde yorumlandığı zamanlar olmaktadır ve bu durum satış baskısını beraberinde getirebilir. Ancak Dogecoin’in 90 günlük MCA’sında düşüş görülüyordu.
Bu düşüş, birçok DOGE yatırımcısının kripto paralarını borsalardan çekerek soğuk cüzdanlara aktardığını ortaya koymaktadır. Ayrıca yine bu durum, aynı yatırımcıların uzun vadede satış yapmak istemedikleri şeklinde de yorumlanabilir.
Bu gibi durumlarda bahsedilen varlık üzerinde satış baskısı azalır ve talepte artış yaşanırsa, fiyatta bir yükseliş görülebilir. Değer artışı gerçekleşirse, bu, hali hazırda zararda işlemlerine devam eden %12’nin başabaş noktasına ulaşabileceği veya kârlı duruma geçebileceği anlamına gelebilir.
DOGE’nin Geleceği
Bir diğer önemli metrik ise fonlama oranından başkası değildi. Fonlama oranının ne olduğunu açıklayacak olursak, sürekli bir sözleşmede açık pozisyona sahip olmanın maliyeti olarak tanımlanabilir.
Fonlama oranının pozitif görünüme sahip olması, perp fiyatının spot fiyata kıyasla yüksek fiyatla işlem gördüğü şeklinde yorumlanabilir. Bir diğer yandan, negatif fonlama ise perp fiyatının düşük biçimde işlem gördüğü anlamına gelir. Coinglass’ın sağladığı verilere bakıldığında, Dogecoin’in fonlama oranı yazım saatine kadar %0,15’e yükselmişti.
DOGE’nin durumu göz önünde bulundurulduğunda, fiyat yükselişinin yanı sıra ortaya çıkan yüksek fonlama, long pozisyon alan yatırımcıların agresif olduğu ve bunun için ödüllendirilebileceği şeklinde yorumlanabilir. Ayrıca, bu gerçekleşirken spot hacim artışı yaşanmaya devam etti.
Dogecoin’ tarafında bu hareket devam ederse fiyatı yukarı yönlü direnci kırabilir ve geçmişte destek olarak görülen seviyelere hareket edebilir. Bu durum meme coin’i en sonunda 0,20 dolara taşıyabilir.