Değerli arkadaşlarım burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır.
Hazırlamış olduğum bu grafik GÜNLÜK bazlı bir grafiktir. (Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.
Piyasanın çok hareketli olmadığı stabil bir haftayı geride bıraktık. Sakin piyasanın BTC’e tesiri de benzer şekilde oldu. Haftaya 8150$ seviyesinde başlangıç yapan BTC hafta içerisinde 9170$ seviyesine kadar artış gösterdi. Ancak haftanın sonuna gelindiğinde ise bu seviyeyi koruyamayarak kapanışı 8530$ seviyesinden yaptı. BTC bu haftaki kapanışı ile yaklaşık olarak %5 değer kazanmış oldu. Şimdi geçtiğimiz hafta oluşan teknik durumlara göz atalım ve değerlendirmemizi yapalım.
BTC’in haftaya yükseliş ile başlayarak FIBO 0.236 (9245$) seviyesine doğru hareket ettiğini görmekteyiz. Ancak piyasa maalesef direnci denemesine bile fırsat vermedi ve 9170$ seviyesinden satış baskısı oluştu. Baskı neticesinde, haftanın devamında 8300$ ile 8950$ arası dalgalanan yatay bir hareket oluştu. Bu hareketler ile hafta kapanışı da 8530$ seviyesinden yapılmış durumda. Bu gelişmeler ışığında değerlendirmemizi yapalım.
Bu hafta grafiğimi daha anlaşılır ve sade yapmak adına yeniden güncelledim. Geçmiş grafiklerimdeki alçalan takoz formasyonu kırılımının gerçekleşmesine rağmen yeterli hacmin gelmediğini ve gerekli ivmenin yakalanmadığına şahit olduk. Bu grafiğimde ise FIBO seviyeleri aynı kalmakla beraber Ana düşen trende ve orta vade destek trendine yer verdim.
BTC için üç buçuk aydır süren ayı piyasası bir türlü bitmek bilmedi maalesef. Malumunuz üzere teknik analiz dediğimiz olgu piyasanın psikolojisinin bir nevi matematiksel ifadesi ve piyasa henüz boğa piyasası için sinyal vermemiş durumda. Halihazırda ise fiyat FIBO 0.236 (9245$) seviyesinin altında seyrine devam ediyor. Yeni grafiğe göre ise fiyat A ve B trendleri arasında sıkışmaya devam ediyor. BTC’in rahatlaması ve piyasada olumlu havanın oluşması için A düşen trendinin hacim desteği ile yukarı kırılması gerektiğini düşünmekteyim. Bu direnç ile birlikte FIBO 0.236 (9245$) seviyesinin yukarı kırılımı ve üzerinde kalıcı olması da oldukça önemli. Bu seviyenin üzerinde geçiş yapılıp bir süre yatay hareket edilmesi ise piyasada güven havası estirecektir. FIBO 0.236 (9245$) seviyesinin üzerinde ise FIBO 0.382 (11298$) seviyesinin önemli direnç olduğunu belirtmeliyim. Bu seviyeye ulaşılır ve geçilir ise piyasada ivmelenme olacağı görüşündeyim. Piyasa olumsuz devam edecek olursa orta vade desteğimiz olan B trendi takibimizde olmalıdır. Bu seviyeye kadar düşüş gerçekleşir ise bu trend üzerinde belirttiğim C bölgesinden bir tepki (bounce) gelme olasılığı oldukça fazla. Eğer desteğimiz aşağı kırılacak olur ise FIBO 0 (5941$) seviyesi tabimizde olmalıdır. Bu seviye kadar düşüş olur ve tepki buradan gelir ise ikili dip formasyonu oluşabileceğini değerlendirebiliriz.
WMA indikatörlerini inceleyecek WMA 21’in hafta boyunca direnç olarak çalıştığını görmekteyiz. Ayrıca WMA 21 WMA 200’ü de aşağı kesmiş durumda. Bu durum orta vade için olumsuz görüntü teşkil ediyor maalesef. Tablonun güzelleşmesi için fiyatın öncelikle WMA 21’i sonrasında ise WMA 200’ü yukarı kesmesi gerekmekte. Böylece belli bir süre sonrasında WMA 21 WMA 200’ü yukarı kesmesi gerçekleşecektir.