Bitcoin madenciliği rekabeti her geçen gün artıyor. Son zorluk ayarlamasıyla madenci parametreleri %15 arttı. Madencilik gücünün artması sonucunda zorluğun tekrar ayarlanması gerekti ve Bitcoin hashrate’i 50 milyon TH/s’in üzerine gözünü dikti.
Diğer taraftan bulut madenciliği uygulanabilirliği zaman geçtikçe azalıyor. Bir nevi piramit şeması kullanan bulut madencileri yeni kullanıcıların sisteme dahil olmasıyla sürdürülebiliyor.
Coinwarz verilerine göre bir gün içerisinde %14.88 zorluk değişimi gerçekleşti. Ek olarak son üç ayda madencilik gücü %47.92 yükseldi.
Madencilik zorluğunun değişmesi çoğunlukla bulut madenciliğini etkiliyor. Zorluğun artmasının yanı sıra madenci ödüllerinin düşürülmesi bulut madenciliğinin kar edilebilir olmasını engelliyor. Bazı analistlere göre bulut madenciliğinin tekrar kar edilebilir olması için BTC fiyatının 8,900 doların üzerine çıkması gerektiğini belirtiyor.
Beklenen zorluk artışı yaklaşık %10’du ancak beklenenin üzerinde bir artış yaşandı. ASIC makinelerinin artması beklentilerin üzerine çıkılmasının nedenlerinden bir tanesi. Yine de Bitcoin madenciliğinin harcadığı toplam enerji yükselmedi çünkü bazı yeni madenci donanımları ekonomik özelliklere sahip, daha az enerjiyle yüksek hashrate sağlayabiliyorlar. Bitcoin enerji tüketimi bu ay içerisinde yatay hareket etmiş olsa da halen Avusturya’nın harcadığı toplam enerjiyle eş değer sayılır.
İstatistiklere göre şu anki yüksek zorluk derecesinde bile Bitcoin ağına bir saatlik %51 saldırısı yapmak için 591,502 dolar yetiyor. Bu durum her zamanki gibi güvenlik endişelerini beraberinde getiriyor.
BTC fiyatı 8,150 dolar etrafında denge bulmuş görünüyor. Son 24 saatteki işlem hacmi 4,2 milyar dolar seviyesinde ve Tether’in hacimdeki payı %39’a yükseldi. Bir kez daha Tether BTC alım satımlarının düştüğü günlerde BTC fiyatını taşımış oldu.
Kayank: Cryptovest