En büyük kripto para birimi yakın zamanda dipten iyi bir atak yaptı ancak bu 3 gösterge fiyat için önemli fikirler veriyor. Grafikte bir boğa tuzağı mı oluşuyor? Bitcoin halen ayı döngüsünün ortasında mı? Tüm bu sorularınızın cevabı ve gelecek muhtemel dip bölgelerini sizinle paylaşıyoruz.
Bitcoin 2022 Yılında Bu Seviyelere Düşebilir
Popüler analist Ari Rudd tarafından ortaya konan tarihsel olarak doğru teknik göstergelerin bir araya gelmesiyle Bitcoin (BTC), önümüzdeki aylarda 30.000 doların altına düşmeye hazır görünüyor. Bağımsız piyasa analisti, 14 Şubat’ta Bitcoin’in devam eden fiyat toparlanmasının neden güçlü ayakları olmayabileceğini açıklayan bir ileti dizisi yayınladı. Bitcoin 24 Ocak tarihinde 33.000 doların altını görmüş ve 14 Şubat tarihine kadar 45.800 seviyelerini zorlayıp geri çekilmişti.
Analist 3 önemli göstergeye işaret ediyor ve fiyatın 24.000 dolar ile 27.000 dolar arasında önemli bir dip yapabileceğini düşünüyor.
Bitcoin (BTC) Boğa Tuzağı
Rudd, aşırı düşüş görünümüne sahip en az üç uzun vadeli teknik göstergeye işaret etti.
Bitcoin LFG modeli
Rudd’ın Logaritmik Fraktal Büyümesi (LFG), BTC‘nin “her iki eksende logaritmik ölçeklerden” oluşan fraktallarına dayanan bir Bitcoin fiyat tahmin modelidir. Daha sonra, tarihsel fiyat hareketlerine dayanarak Bitcoin’in bir sonraki hedefini öngörür.
Analist, LFG modelini aylık bir BTC/USD grafiğine uyguladı.
Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, LFG seviyeleri, önceki düşüş döngüleri sırasında yatırımcılar için birikim/dağıtım bölgeleri oluşturmuştu. Bu nedenle Rudd, Bitcoin’in hala 2018 ve 2020 fiyat düşüşleri sırasında diplerle çakışan bir satın alma alanı olarak adlandırılan en düşük seviye aralığına düşmesi gerektiğini kaydetti.
“Satın alma fırsatları için mümkün olan en iyi senaryo 24.000 dolar ile 27.000 dolar seviyeleri olacaktır.”
Ribbon support
LFG modelinde olduğu gibi, hareketli ortalama şeritleri, Bitcoin’in 2018 ve 2020 de dahil olmak üzere düşüş döngülerinin sonu ile üç aylık bir zaman diliminde doğru bir şekilde çakıştı. Ayrıntılı olarak, bu şeritler, yatırımcıların MA’larla ilgili fiyatlara bakarak temel direnç ve destek alanlarını belirlemelerini sağlayan bir dizi hareketli ortalamayı (MA) temsil eder. Bitcoin’in yukarıdan aşağıya eğilimlerinin her biri, sözde “şerit desteği” yakınında tükendi.
Kripto para biriminin 69.000$’lık zirvesinden başka bir fiyat düzeltmesi geçirmesiyle analist, 33.000 dolar civarındaki güçlü sıçramasının boğa tuzağı olabileceğinden şüphe ediyor. Fiyatın “üç aylık grafikte Ribbon desteğini yeniden test etmesinden dolayı” bu şüpheleri artıyor.
Sonuç olarak, hareketli ortalamalar şerit göstergesi, Bitcoin’i 25.000 dolar veya altına gönderme riski taşıyor.
Haftalık ribbon direnci, RSI
Başka bir hareketli ortalama şerit göstergesi, ancak haftalık zaman dilimlerinde, Bitcoin’in devam eden fiyat artışını sınırlamada etkili oldu. Rudd’ın ima ettiği gibi “güçlü direnç”, Bitcoin‘in haftalık göreceli güç endeksi (RSI) ile birleştiğinde daha fazla düşüş hissi sağladı.
RSI, yatırımcılara yükseliş ve düşüş fiyat momentumu hakkında ipuçları veriyor. Rudd, alım momentumunun aşağı doğru eğimli bir RSI trend çizgisi etrafında zayıfladığını ve BTC/USD paritesi için olası satışlara işaret ettiğini kaydetti.
İyi diyelim, iyi olsun
Yukarıda bahsedilen düşüş eğilimi gösteren teknik göstergelerin aksine, geçici bir yükseliş görünümü sağlayan birkaç Bitcoin göstergesi de var. Örneğin en az 1.000 BTC’ye sahip Bitcoin adresleri, son yukarı yönlü düzeltme sırasında bakiyelerine daha fazla token ekledi ve bu, en zengin kripto yatırımcılarının BTC’nin toparlanma hareketini desteklediğini gösteriyor.
Ek olarak, Glassnode verilerine göre, borsalar tarafından tutulan Bitcoin miktarı 13 Şubat’ta üç yılın en düşük seviyelerine düştü. Belki de tüm bu düşüş ihtimallerini ortadan kaldırmak için bunlar yeterli olur. Ancak siz yine de en kötü senaryoya karşı hazırlıklı olun.