Bilkent Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu (MEC) bünyesindeki akademik çalışmalardan sorumlu MECademy Komitesi 20-21-22 Şubat 2018 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesinde düzenlediği Blockchain Summit etkinliği dahilinde Microsoft yetkilisi Ozan Gündüz, ING Orange Lab Kordinatörü Fırat Akçoray ve Blokzincir.io CEO’su Gökhan Seçkin’i ağırladı.
Bilkent Üniversitesi’nin farklı fakülte ve bölümlerinden, Blockchain ve şu dönemdeki popülerliğinden dolayı özellikle Bitcoin konularında merak edilenleri keşfetmek üzere birçok öğrencinin katılımlarıyla gerçekleşen etkinlik üniversitede büyük bir yankı yarattı.
Ozan Gündüz ile yapılan etkinlikte, bazılarına soyut görünen Blockchain teknolojisinin somut olarak nasıl çalıştığını anlatıldı.
Blockchain içinde yatırım ve araştırma yapmak isteyenler için sistemin çalışma prensiplerini keşfetmek ve gözünün önünde canlandıracak kadar iyi anlayabilmek oldukça önemliydi. Özellikle de Blockchain teknolojisinin merkezi bir sisteme dahil olmadığının, yani devlet parasından farklı olarak üretimin sınırlı sayıda olduğunun farkına vardık. Bu da Blockchain üzerindeki kripto para birimlerinin talebe ve insanların düşüncelerine göre neden bu kadar çabuk değişim gösterdiğini anlamamızı sağladı.
Bununla beraber, bu teknolojinin ne gibi ihtiyaçları karşılayabileceğinin de konuşulduğu ve tartışıldığı etkinlikte ayrıca halihazırda kullanılan Blockchain sisteminin bazı sorunlardan ve bu sorunların potansiyel çözümleri hakkında beyin fırtınasında bulunuldu.
Fırat Akçoray konuşmasına, bu sistemin ne gibi ihtiyaçlardan doğduğunu açıklayarak başladı. Daha sonra katılımcılarla Blockchain sisteminin günlük hayata tam entegrasyonu durumu hakkında genel öngörüleri ve kendi beklentilerini paylaştı. Sistemi doğuran ihtiyaçlardan en baskını olan ’güvenme’ ihtiyacını etkileyici bir şekilde karşılaması göz önünde bulundurulursa, sistemin tam entegrasyonu halinde, kişisel belgelerin de Blockchain sistemi içinde verilmesi ve biriktirilmesinin mümkün olup olmadığı hakkında güçlü argümanlar ortaya atıldı. Bahsedilen durumda, bu teknolojiye hakim olmanın, nitelikli iş gücü özelliklerinden biri olacağının altının çizilmesi, dinleyicilerin dikkatini çekti.
Etkinliğin son oturumunda Blokzincir.io nun CEO’su Gökhan Seçkin, Blockchain sistemindeki problemlerden birisi olan kimlik oluşturma ve kimlik doğrulama sorunlarından ve kendi markası olan “Kimlic” ile bu duruma nasıl bir çözüm getirdiğinden bahsetti. Özellikle bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencilerinin ilgisini çeken bu konu, günlük hayatımızda önemi ve varlığı giderek artan bu sistemin oluşturabileceği yeni iş alanları hakkında çeşitli öngörülerin oluşmasını sağladı.
Üniversitelerin Blockchain teknolojisine ve ardında barındırdığı yeniliklere ışık tutan etkinliklere son dönemde hız vermesi eko sistemin ülkemizde gelişmesi için atılan en önemli adımların başında geliyor. Bizler de CoinTürk ailesi olarak Bilkent Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu (MEC) ‘i bu yararlı etkinlik nedeniyle tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.
Coinbene crypto borsasıda dolandırıcı, adamlar telegramda destek veriyorlar diye geleni gideni dolandırıc onlar . Bu borsalarla çalışan bazı coinler de güvenli değil, örneğin electroneum almak ìçin sizi coinbene borsasına gönderiyor. Bu yüzden güven yok paranıza dikkat edin
winner miner diye bir kıripto para madenciliği sitesine bir arkadaş vasıtası ile yıllık 3750 tl karşılığı ayda 725 tl para yatıracaklardı paket aldık ilk ay yatırdılar ikinci ay siteye ulaşılamıyor erişilmiyor insanları dolandırıyorlar adı olup kendi olmayan firmalar sonradan öğrendimki bir merkezi bile yokmuş kullandığı sayfa da kiralık bir site girip bakın winner miner.com aman bir daha
kesinlikle girmem mail atıyorum iletimedi mesajı geliyor ben güvendiğim bir arkaş vasıtası ile üye oldum onunda benimde paralarımız gitti bu tür dolandırıcıları şikayet edebileceğimiz merci varmı bilmiyorum yada şikayet etsek muhatap bulabileceğimizi de sanmıyorum ben dersimi pahalı aldım sakın winner miner .com tam bir dolandırıcı